Радостина Маринова и Златена Салабашева остават в националния за европейската квалификация

Българският национален отбор за девойки до 19 години започва днес участието си в европейската квалификация, на която домакин ще бъде столичната зала „Христо Ботев“. В националния тим, с треньор Димо Тонев и помощник Ваня Соколова, са и две от момичетата на волейболен „Казанлък“ -централната блокировачка Радостина Маринова и либерото Златена Салабашева. Българките са в група Е заедно с Норвегия, Финландия и Естония. Първият двубой на нашите момичета е тази вечер от 19:00 ч. срещу Норвегия. В 16:30 ч. на полето ще излязат и другите два тима Финландия и Естония.

Припомняме, че в началото на подготовката Димо Тонев извика 18 волейболистки, а след трите контроли с Румъния в края на миналата седмица редуцира своята група. От групата е отпаднала разпределителката на ВК „Казанлък“ Василена Папанова, която не бе сред избраните 12 за предстоящите мачове на отбора.

Единствено победителят в група Е ще се класира директно за Европейското първенство в Унгария и Словакия от 27-и август до 4-и септември. За капитан на тима бе избрана Моника Кръстева, която е състезателка на „Левски“ (София) и играе на поста посрещач.

На снимката: Радостина Маринова /вляво/, Златена Салабашева /в средата/ и Василена Папанова /вдясно/

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram