Работодатели от Община Казанлък и Община Мъглиж обявиха работни места по двете нови насърчителни мерки на Агенцията по заетостта

В Дирекция „Бюро по труда” Казанлък бяха заявени работни места по новите мерки от Закона за насърчаване на заетостта (ЗНЗ), стимулиращи наемането на безработни от уязвимите групи на пазара на труда след проведена информационна и медийна кампания за набирането на заявки в периода 13 – 21 юли 2017г.

В рамките на определените 7 работни дни са обявени 23 работни места по чл. 51, ал.1 от ЗНЗ. На одобрените работни места ще бъдат наети  хора с престой над 6 месеца в бюрото по труда, младежи до 24 години, безработни с основно и по-ниско образование или над 50-годишна възраст. За период от 3 до 12 месеца 50% от разходите на работодателите за трудови възнаграждения и осигуровки на наетите ще се финансират от държавния бюджет.

Един работодател заяви готовност да наеме 2 безработни лица с трайни увреждания. Държавата ще го подкрепи по реда на чл. 51, ал. 2 от ЗНЗ, като поеме 75% от разходите им за заплати и осигуровки за период от 3 до 12 месеца.

Над 42% от заявените работни места са в областта на селското стопанство. Следват ги работните места в търговията, преработваща промишленост и услуги.

През месец септември предстои да се проведе втора процедура за прием на заявки и работодателите отново ще могат да кандидатстват за преференции в рамките на свободните средства, с които тогава ще разполага съответното бюро по труда.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram