П.Терзиев: Симеон Георгиев е присвоил 20 хил.лв. от томовете на Чудомир

Срещу Пеньо Терзиев имало очевадна акция от неназовани конкретно хора.

„Да бъдем окепазени аз и Петър Косев-сегашният зам.кмет по финансите на Общината е целта на пресконференцията, дадена миналата седмица от председателя на Общинския съвет Николай Златанов и председателя на УС на фондация „Чудомир“ Симеон Георгиев“, така коментира бившият изп.директор на фондацията Пеньо Терзиев  дадения брифинг, на който стана ясно, че общинската НПО дължи 45 000 лева данъци.

Според Терзиев Симеон Георгиев е присвоил 20 000 лева от парите, реализирани от продажбата на Чудомировия шесттомник, издаден през 2013 г., а поведението на Николай Златанов изумявало „с действието и бездействието си“.

Председателката на Контролната комисия на фондацията Веселина Желева пък укрила счетоводни документи по време на ревизията през 2011 г., които до момента не е върнала, според Терзиев.

„Срещу мен се води очевадна вендета“, призна още Пеньо Терзиев пред журналисти, но не посочи конкретното име-основен двигател на омертата.  За сметка на това разказа, че акцията срещу него започнала след като позволил на писателя Светлозар Стоянов да представи новата си книгата си в музей „Чудомир“ в началото на лятото. Младият писател е известен с безпощазните си критиките в социалната мрежа срещу кмета Галина Стоянова и нейния екип. След представянето пред публика на сборника с разкази на Стоянов четири месеца музеят на Чудомир бил оставен от Общината без субсидия, а заплатите на тримата служители за юни не били изплатени.

Повече подробности в емисия „Новини“ по Пресс тв от 18:10 ч. тази вечер.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram