Първото приемно семейство по проекта „И аз имам семейство” получи договорите си

Ds olil

На благотворителна инициатива, организирана на 20 декември от „ ГЕРБ –жени“ в Казанлък, на първото утвърдено професионално семейство в Казанлък по проект „ И аз имам семейство“ бяха връчени двата договора – за грижа за дете, настанено в приемно семейство и за отглеждане на дете от професионално приемно семейство. „И аз имам семейство „ е европейски проект, по който от една година работи екип на Община Казанлък. В семейството на Даниела и Емил Иванови навръх Игнажден, един от символичните дни на ново начало бе настанено и първото дете по проекта, което е на 2 години и 8 месеца. Семейство Иванови имат свои две деца, а Даниела по професия е педагог.Сега в дома ни е още по-топло и светло, сподели при получаването на договорите Даниела Иванова.

Преди началото на проекта „ И аз имам семейство“ на територията на община Казанлък има три професионални семейства, в които има настанени деца. Други три кандидати за приемни семейства, преминали обучение и оценка от Екипа по приемна грижа към Община Казанлък,вече в рамките на проекта, бяха утвърдени от Комисия по приемна грижа към РДСП – Ст. Загора. Община Казанлък е една от 83-те общини в България, която работи по проекта „И аз имам семейство“, като партньор на Агенцията за социално подпомагане. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на ОП „Развитие на човешките ресурси“, съфинансирана от Европейския социален фонд.Целта му е да бъде подкрепен процесът на деинституционализация на деца, като се създаде и реализира устойчив модел за развитие на заместваща семейна грижа за деца настанени в специализирани институции и на деца в риск от изоставяне.

Една от кандидатките за приемен родител художничката Румяна Кипрова, която рисува с пръсти върху платното, е безработна от месец август 2012г , а от края на ноември тази година живее без никакви финансови средства и силно притеснена от предстоящото настаняване на приемно дете. ГЕРБ – жени ще подпомогнат Румяна Кипрова, стана ясно по време на благотворителната инициатива, освен това съвместно с екипът по приемна грижа от Община Казанлък организират благотворителна изложба на Румяна Кипрова, като средствата от нея ще бъдат използвани за отглеждането на приемното дете. Изложбата е разположена в залата на бившата сладкарница „Никол“ на ул. „Отец Паисий“ 8.

Директорът на Дирекция социално подпомагане в Казанлък Янита Прангова, пожела още много деца да намерят топлината на семейството. Жените от ГЕРБ увериха че както са помагали до сега на тази кауза, ще продължат да правят това и в бъдеще. На събитието на 20 декември присъстваха приемни семейства , в които има настанени деца.Те получиха подаръци осигурени от Жени ГЕРБ за предстоящите Коледни празници.

С.Илиева

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram