Община Казанлък награди спортистите на 2012г.

На 20 декември 2012 г. в залата на Културно-информационния център на ул. „Искра“ 4 се състоя официалната церемония по награждаването на 10-те най-добри спортисти на Казанлък за 2012 г. Отличени бяха треньори и отбори в индивидуалните и колективните спортни дисциплини.

5-членна комисия с участието на представител на Община Казанлък, двама общински съветници и двама журналисти определи спортната десятка на града на розите за тази година.

Кметът на община Казанлък Галина Стоянова поздрави спортистите и техните треньори за успехите и се извини, че не винаги е била близо до тях, непосредствено след като са завоювали призови места и са спечелили медали.

Кметът Стоянова връчи грамоти и подаръци на отличените спортисти. Подредени по азбучен ред, това са:

1. Алекс Сапунджиев – Спортен клуб по стрелба с лък „Раптор арчери“

2. Атанас Русев и Симона Янева – Клуб по спортни танци „Роза“

3. Васил Цветков – Клуб по екстремни спортове „Селт“

4. Иван Йовчев – Спортен клуб атлетика „Пендарева“

5. Любомир Богданов – Спортен клуб „Кентавър“

6. Младен Тотев – Спортен клуб „Моделизми“

7. Онур Татар – Колоездачен клуб „Лястовица 1929″

8. Станислава Василева – Лекоатлетически клуб „Цветанка Христова“

9. Стефан Панчугов – Автомобилен спортен клуб „Казанлък Мотор спорт“

10. Цвета Добрева – Шах клуб „Казанлък 21″

Председателят на ОбС-Казанлък Николай Златанов връчи плакети на Светла Миткова – Лекоатлетически клуб „Цветанка Христова“, определена за треньор на 2012 г. на Казанлък.

Ето и другите отличени за спортни резултати и успехи през годината:

Естетическа групова гимнастика „Розова долина“ взе приз за най-млад проспериращ клуб, Клуб по екстремни спортове „Селт“ стана Клуб на годината в индивидуалните спортове, а Волейболен клуб „Казанлък Волей“ е Клуб на годината при колективните спортове.

Заместник-кметът Лилия Цонкова награди с грамоти за постигнати успехи през 2012 г. спортисти и отбори. Това са Тончо Нейчев – за спортно дълголетие; Клуб по борба „Казанлък“; ФК „Розова долина“; Тенис-клуб „Розова долина“; Радостин Тодоров – треньор на параолимпийците; Баскетболен клуб „Розова долина“; Цветан Стоянов – шах за отличното му представяне на състезания през 2012 г и спечелената от него европейска титла отЧехия. Олимпиецът колоездач, единственият казанлъчанин, участвал в олимпийските игри в Лондон през 2012г. Данаил Петров що съполучи грамота за успешната си спортна кариера

М.Тонева

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram