Първи срещи за Василена, Диана и Златена днес от турнира в Чехия

Национална селекция по волейбол на България, за момичета родени през 1998 и 1999 година, която бе събрана като основа за Европейското първенство 2015 за девойки младша възраст замина за приятелски турнир в Чехия. Както вече ви съобщихме, в състава бяха повикани и три състезателни на ВК „Казанлък” Василена Папанова, Диана Казакова и Златена Салабашева. Заедно с тях замина и изпълнителният директор на клуба Деко Григоров, който е част от управата на волейболната федерация.

Надпреварата ще се проведе в град Брецлав , като ще бъде за селекции Олимпийско звено от европейски държави. В нея ще участват шест отбора от Европа – домакините от Чехия, България, Германия, Унгария, Русия и Словакия. Турнирът започва днес, 18 юни, като участниците ще играят всеки срещу всеки.

Така сформираната национална селекция на България за момичета 1998 и 1999 се води от треньорката на „Олимпийски надежди” Десислава Величкова и опитният специалист Стоян Гунчев. Тя събира за подготовка млади волейболистки, които могат да попаднат в националния ни отбор за девойки младша възраст догодина.

България е домакин на  Европейското първенство 2015 за девойки, като организацията на Еврофорума ни дава директно класиране. Това е първо изпитание за тези момичета за настоящия сезон, като подготовката ще продължи и впоследствие. През юли ги очаква Балканиада, като надпреварата ще се проведе в Казанлък (24-27 юли).

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram