ПХГ „Св. Св. Кирил и Методий“ на 140 години – Видео

На 11 май почитаме Светите равноапостоли и просветители Кирил и Методий – патронен празник на казанлъшката ПХГ, която носи имената на светите братя. Навършват се и 140 г. от нейното създаване. Стотици възпитаници и учители на казанлъшкото педагогическо училище, което от 2016 г. е Профилирана хуманитарна гимназия, стават част от културната история на България.

Сред почетните гости на патронния празник и годишнината на гимназията бяха кметът на Община Казанлък Галина Стоянова, председателят на Общинският съвет Николай Златанов, проф. Петко Петков от Великотърновския университет, Милена Йолдова – началник на РУО Стара Загора, общественият посредник Гинка Щерева, общински съветници, директори на културните институции, учители, представителни групи от училищата в града, които поднесоха венци и цветя пред паметника на светите братя Кирил и Методий.

Програмата за годишнината завърши с открит урок, на тема „Образование и наука“, с участието на ученици от 8, 9, 10 и 11 клас на учебното заведение.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram