Професионалната гимназия по лека промишленост и туризъм на 55 години

55 балона полетяха в небето, в чест на празника на Професионална гимназия по лека промишленост и туризъм, гр. Казанлък, който бе отбелязан на 1 юли. В двора на училището, спазвайки всички епидемиологични мерки, гости, ученици, учители и родители се събраха и с много усмивки изживяха специалното тържество.


Въпреки необичайната ситуация и в условията на дистанционно обучение събитията, свързани с Празника на училището не спряха през цялата учебна година. Инициативите, посветени на 55-годишнината стартираха още през месец ноември, когато в двора на гимназията бяха засадени 55 декоративни рози.
Конкурс за лого, масова прегръдка, великденски конкурс-изложба „55 яйца”, благотворителни инициативи, онлайн конкурс за есе, рисунка, видеоклип/презентация на тема „Моето училище в моя ден“ бяха само част от проявите посветени на 55-годишнината на Професионална гимназия по лека промишленост и туризъм.


В навечерието на празника от ПГЛПТ представиха и специален фотоалбум посветен на 55-та годишнина на училището. Той е своеобразно продължение на Юбилейното издание за 50 г. на ПГЛПТ и включва живота на училището в снимки от последните 5 години. Своята премиера в социалните мрежи „видя“ и документалната поредица „ПГЛПТ-нашето вкъщи“, в която акцентът бе поставен на материалната база на гимназията и специалностите, по които ще се осъществи прием тази година-Електронна търговия, Екскурзоводско обслужване и Кетъринг.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram