Пролетна кампания за озеленяването на Стара Загора

Започна пролетна кампания за цялостна подмяна на озеленяването по улици, градини и паркове в Стара Загора. Ще бъдат засадени общо 300 фиданки с американски ясен, чинари, брезички, над 300 цъфтящи и вечнозелени храсти, както и 500 стръка многогодишни цветя.
Чинари с формирана корона се засаждат по бул.“Ц. С. Велики“, в участъка от ул.“Парчевич“ до ул.“К. Ганчев“. С американски ясен ще бъдат разхубавени в централната част на града ул. „Х.Д. Асенов“ и бул.“Ц.С.Велики“. Общо 250 брезички ще бъдат засадени в парк „5 октомври“, парк „Тракия“, в северната част на бул. „М.М. Кусев“, кварталите „Железник“ и „Зора“, както и по улиците „Цар Калоян“, „Княз Борис І“, „Д. Наумов“, „Антон Марчин“, „Стефан Стамболов“, „Парчевич“, „Боруйград“ и край социални домове.
Новата пролетна премяна на града включва реконструкция на храстовата растителност на разделителната ивица по бул.“Цар Симеон Велики“ в участъка между ул.“Х.Д.Асенов“ и ул.“Княз Ал.Батенберг“, както и засаждане на цъфтящи храсти и вечнозелена растителност в зелената ивица по бул.“Св.Патриарх Евтимий“, в участъка между ул. „Ген.Столетов“ и ул.“Августа Траяна“.
Цъфтящи и вечнозелени храсти и дървета ще разкрасят градина „Чайка“ и средната ивица на бул. „М.М. Кусев“-север. Засадени са и повече от 500 стръка многогодишни цветя(Хамерокалис).
Продължава и пролетното залесяване на Аязмото. След засаждането на 300 малки кедърчета над Зоопарка, в което се включи и кметът Живко Тодоров, на 15 март още 300 фиданки атласки кедър бяха засадени в района около Летния театър. По време на есенното залесяване ще бъдат добавени още 400 броя фиданки.
По разпореждане на кмета продължава и резитбата на опасни дървета на територията на града. Едновременно с извършваната подмяна на тротоарната настилка, се прави и резитба на клони или премахване на дървета, по проект свързан с реконструкцията.
В централната зона започна и първото косене на парковете. През пролетта ще бъде подменена и ремонтирана парковата мебел.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram