Прокурорите от Стара Загора отвориха врати за студенти

На 21 май 2015 година Окръжна прокуратура гр.Стара Загора проведе „Ден на отворените врати” с цел повишаване на правната култура на гражданите и запознаване с органите на Съдебната власт. За участие в нея бяха поканени студенти от 1-ви курс в специалностите „Бизнесикономика”, „Регионална икономика” и „Аграрна икономика” от Стопански факултет на Тракийски университет гр.Стара Загора, изучаващи „Основи на правото”.

В 10 часа група студенти посети сградата на Съдебна палата гр.Стара Загора. Инициативата се проведе в съдебна зала № 10 в сградата на Съдебна палата гр.Стара Загора и бе открита от Нейка Тенева, заместника на административния ръководител на Окръжна прокуратура гр.Стара Загора и говорител на прокуратурата. След това се проведе с разговор-беседа с прокурора от Окръжна прокуратура гр.Стара Загора Митко Игнатов, който запозна студентите със структурата на съдебната система, в частност на Прокуратурата на Република България, спецификата в работата на прокурорите и по-конкретно с функциите на Окръжна прокуратура гр.Стара Загора и на прокурорите и следователите от състава ѝ. Участниците бяха запознати с интернет страницата на Окръжна прокуратура гр.Стара Загора, с възможностите за получаване на информация от нея, с административното обслужване на граждани и възможностите за подаване на сигнали за корупция и др.

След приключване на презентацията в съдебната зала заместник-окръжният прокурор и говорител Нейка Тенева обясни на гостите повече за начина на провеждане и участниците в съдебния процес, като показа местата на Съда и всички страни в процеса. След това отговори на възникналите по време на провеждането на инициативата въпроси.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram