Прокуратурата потвърди: 350-те хил. бюлетини не са технологичен брак

350-те хиляди бюлетини, които бяха открити в печатницата в Костинброд, и които са извън необходимата бройка за парламентарния вот, не са технологичен брак. Това съобщиха за бТВ от Върховната касационна прокуратура. Освен тях, в печатницата са намерени и четири палети технологичен брак, които са в съвсем друго състояние – смачкани, скъсани и с размазано мастило, каквито бяха описани от служителите на компанията „Мултипринт” по-рано сутринта.
Прокуратурата обаче потвърди формулировката на съобщението си от вчера – намерените вчера палети са били опаковани в найлони и готови за изнасяне.
Държавното обвинение е открило в печатницата и 4 палети брак – намачкани и отделени бюлетини, но не опаковани за изнасяне. Записите от видеокамерите в печатницата са иззети и предстои разпит на всички работещи там.
Образуваното досъдебно производство е за престъпление по служба, но името на отговорното лице няма да бъде споменато до приключване на детайлния оглед, който ще започне утре. Експертизата на бюлетините е поверена на печатницата на Българската народна банка (БНБ). Иззети са всички видеозаписи от печатницата.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram