Проект на ПГЛПТ сред номинираните в Националния конкурс „Посланици на здравето”

Проектът „Изхвърли дима – задръж огъня“ на ПГЛПТ – Казанлък е сред допуснатите до участие във втора фаза на  Националния ученически конкурс „Посланици на здравето”.  110 са общо проектите, отговарящи на регламента, като в категорията от 1-ви до 4-ти клас са допуснати 38 проекта, от 5-ти до 8-ми клас – 45 и от 9-ти до 12-ти клас – 27 проекта, става ясно от прессъобщение на Министерство на здравеопазването.

Конкурсът се провежда в рамките на Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести 2014 – 2020 г., и е продължение на традиционния ученически конкурс „Проектът на нашия клас за живот без тютюн”.

Тазгодишното издание на конкурса ще продължи до 1 юни 2016 г., а официалното награждаване на победителите ще се проведе през месец юни в сградата на здравното ведомство.

Организатори са Министерството на здравеопазването, в партньорство с Министерството на образованието и науката, Министерството на културата, Министерството на младежта и спорта и Представителството на Европейската комисия в България. Тази година към партньорите на конкурса се присъедини и Министерството на околната среда и водите.

 

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram