Проект „Красив залез“ ще бъде финансиран в Националната кампания „Чиста околна среда“

Общо 48 проектни предложения са одобрени в рамките на Националната кампания „Чиста околна среда – 2016 г” в Старозагорска, Сливенска и Ямболска области. Проектите ще бъдат финансирани със средства от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда.

„Красив залез“  се нарича проектът, одобрен за община Казанлък, който ще бъде финансиран със средства в размер до 10 000 лв. Целта му е почистване и облагородяване на терен с цел създаване на място за игри, почивка и отдих.  В община Мъглиж ще бъде финансиран проектът „Почистване, озеленяване и облагородяване на зона за отдих“, а в павелбанското село Габарево – „Обичам природата и аз участвам“.

В рамките на кампанията със средства до 5 000 лв. ще бъдат финансирани още две детски градини в Казанлък и една – в мъглижкото с. Дъбово.

В инициативата, обявена от МОСВ и ПУДООС в началото на годината, са участвали общо 2655 проекта на общини, кметства, училища, обединени детски комплекси и детски градини, уточняват от РИОСВ-Стара Загора.

 

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram