Продължават проверките за тютюнопушене

478 проверки за тютюнопушене във всички общини на област Стара Загора – в почивните и празнични дни, както и след 17.00 часа в работните дни са извършили инспекторите от РЗИ в периода от 1-ви до 8-ми юни.

Съставен е 1 акт на клиент в увеселително заведение, пушещ в обекта по време на проверката. Размерът на глобата за физически лица, нарушаващи забраните и ограниченията за тютюнопушене, е 300 до 500 лв. , а при повторно нарушение – от 500 до 1000 лв.

На собственика на заведението е издадено предписание за предоставяне по подходящ начин информация на клиентите, че тютюнопушенето е забранено.

В хода на проведените до момента проверки РЗИ Стара Загора среща разбиране и подкрепа от собствениците и управителите на обектите по отношение на въведените нови изисквания. Обектите, подлежащи на проверка, са всички закрити обществени места, открити обществени места и помещения с обособени работни места.

Органите на държавния здравен контрол продължават стриктно да провеждат безкомпромисен контрол за спазване на новите изисквания на Закона за здравето.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram