Програми по Сомелиерство и Карвинг в ПГЛПТ – Казанлък

На среща с представители на бизнеса в Казанлък в ПГЛПТ бяха представени две от общо осемте разработени учебни програми за задължително и свободно избираема подготовка, в рамките на проекта  „ Усъвършенстване на професионалните компетенции на учениците чрез подобряване на условията за образование  и обучение в тясно сътрудничество с бизнеса”, по който работи ПГЛПТ от началото на учебната 2013 / 2014 година . Програмите са по „ Сервиране и сомелиерство” – учебна практика 11 клас и по Карвинг – учебна практика за 12 клас – професия „Готвач”, специалност „ Производство на кулинарни изделия”. Програмата по „ Сервиране и сомелиерство” е разработена от Антони Илиев – старши учител в ПГЛПТ и експерта от СХРК Дамян Цанев.
Учебната програма по „Карвинг” е разработена от Милена Каравасева – ст. учител в гимназията и експерта от СХРК Мирослав Васев.
Към двете програми са разработени и индивидуални практически задания.В рамките на проекта „ Усъвършенстване на професионалните компетенции на учениците чрез подобряване на условията за образование  и обучение в тясно сътрудничество с бизнеса” в ПГЛПТ бе открита  учебна кухня, преустроена от съществуващо помещение и оборудвана по проекта в партньорство със Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите в Казанлък. Проектът трябва да приключи на 24 септември 2014 година.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram