Приключи регистрацията за прием в първи клас, чака се класиране

На 11 юни ще бъдат обявени резултатите от класирането за прием в първи клас и подготвителна група на общинските училища на територията на град Казанлък
за учебната 2020/2021 година. Системата за подаване на заявления за кандидат-първокласниците затвори на 8 юни. 515 са подадените заявления от родители, отчете регистърът. Записването на класираните деца след обявяването на резултатите ще започне от 12 юни по училища, като единствено в дните от 15 и 17 юни външни лица няма да бъдат допускани в учебните сгради, заради провеждането на НВО за седмокласниците.

С подготвителни групи са само две учебни заведения на територията на града – ОУ „Антон Страшимиров“ и ОУ „Чудомир“. Най-много места за първокласници разкрива ОУ „Н. Й. Вапцаров“ – 88. С по три паралелки са СУ „Екзарх Антим I“, „Мати Болгария“, ОУ „Г. Кирков“ и ОУ „Чудомир“.Останалите училища обявиха готовност за две паралелки с прием в първи клас.

Свободните места за второ класиране ще станат ясни на 18 юни. Ден по-късно започва да тече срокът за кандидатстване за II класиране. Заявленията могат да се подават и онлайн.

Вижте всички срокове относно приема тук:

https://school.kazanlak.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram