Приключват мащабни проекти на територията на община Мъглиж

До 15 август се очаква да приключи ремонтът на пътя от град Мъглиж към село Тулово. Това съобщи в интервю за БТА кметът на община Мъглиж д-р Душо Гавазов. Проектът стартира цялостен ремонт на пътното платно стартира през м.г. и е на стойност близо 6 млн.лева, финансиран от Държавен фонд „Земеделие“.

От думите му стана ясно, че освен цялостен ремонт и преасфалтиране на пътния участък от три километра между двете населени места, по друг проект ще бъде изградена пешеходна зона и осветление на мястото. „Няма да бъдат изградени едновременно пешеходна зона и велоалея, поради това, че общинските земи, с които разполагаме извън сервитута на пътя, са много малки“, уточни той.

Д-р Гавазов допълни, че в двата края на пътната отсечка, която е най-прекият път, свързващ Северна и Южна България за автомобилите, преминаващи през прохода Хаинбоаз, ще бъдат поставени арки, които ще ограничат преминаването на тежки камиони. „Този път никога не е бил пригоден за движение на камиони, тирове и друга тежка техника. Ще бъдат поставени арки, които ще ограничават движението на автомобили с височина над 3 метра. Арките ще бъдат с фотоклетки, за да не възпрепятстваме колите със специален режим на движение – като автомобилите на пожарната“, обясни кметът.

В завършващ етап е и третият проект, по който се работи на мястото, а именно – първият етап на интегриран проект „Изграждане на Пречиствателна станция за отпадни води на град Мъглиж и село Тулово”. „Това е един интегриран проект, включва в себе си полагането на довеждащия колектор, част от  т.нар. воден цикъл на град Мъглиж и село Тулово. Този отвеждащ колектор трябва да отвежда отпадните води от двете населени места до пречиствателната станция за отпадни води, която ще бъде ситуирана в землището на село Тулово. Със сроковете се движим много добре и той вече е готов“, посочи д-р Гавазов. Проектът включва изграждане на пречиствателна станция за отпадни води, довеждащи колектори с дължина от 4,2 километра, водопроводна и канализационна мрежа за населените места град Мъглиж и село Тулово“, каза още д-р Гавазов. Той допълни, че това е „един от най-мащабните проекти в историята на Мъглиж“. Стойността му е близо 5,5 млн. лева.

Източник: БТА

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram