Прибраха шестима за дрога

Шест души са задържани за притежание на наркотици в Старозагорско, съобщиха за „Фокус“ от ОДМВР-Стара Загора. На 4 май в Раднево, служители на РУ-Раднево са извършили проверка на 31-годишен мъж. Намерени и иззети са суха зелена тревиста маса и жълтиникаво кристалообразно вещество, за които изготвената експертиза показва, че са марихуана и метамфетамин. Образувано е бързо производство по чл.354а, ал.3, т.1 от НК. Мъжът е бил задържан за срок до 24 часа.

На 23 април, полицейски екип на Първо РУ-Стара Загора е спрял за проверка л.а.“Волво“, управляван от 22-годишен мъж. В автомобила са пътували 34-годишен мъж и две жени на 36 и 31 години. В колата са намерени и иззети три полиетиленови пликчета, съдържащи бяло кристалообразно вещество, за което изготвената експертиза установява, че съдържа „кокаин“ с нетно тегло 1,54 грама. Образувано е досъдебно производство по чл.354а, ал.3,т.1 от НК. Лицата са били задържани за срок до 24 часа.

На 12 април в Стара Загора, криминалисти от ОДМВР-Стара Загора са задържали 23-годишен мъж. При проверка в дома му са намерени и иззети суха зелена тревиста маса и две растения. Изготвената експертиза установява, че зелената маса представлява марихуана, а двете растения представляват растения от рода на конопа. Мъжът е бил задържан за срок до 24 часа. В ОДМВР-Стара Загора е образувано досъдебно производство по чл.354а, ал.3 от НК.

Фокус

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram