Предстои обществено обсъждане на интегрирания план за развитие на Казанлък

На 19.03.2013 г., вторник, от 17.30 ч. в залата на Информационния център, ул. „Искра“ № 4, гр. Казанлък, ще се проведе обществено обсъждане по проект „Изработване на Интегриран план за градско възстановяване и развитие (ИПГВР) на град Казанлък“.
Община Казанлък, бенефициент на ДБП BG161PO001/1.4-07/2010/019 и Обединение „Тонзос Консулт“, изпълнител на проекта, канят гражданите на гр. Казанлък за участие в обсъждането.
Целта на общественото обсъждане е да запознае гражданите на гр. Казанлък с проекта на Интегрирания план за градско възстановяване и развитие (ИПГВР) на града, с неговите приоритети, специфични цели, предлагани мерки и конкретни проекти за реализацията му. Да представи механизъм за управление и реализация на ИПГВР и механизъм за наблюдение и контрол, включващ индикатори за оценка и наблюдение. Да предложи и възможности за публично-частни партньорства в отделните зони за целенасочено въздействие, които могат да бъдат включени за финансиране в Интегрирания план за градско възстановяване и развитие 2014-2020 г.
Зона 1, с преобладаващ социален характер, включва кв. „Капитан Петко войвода“, кв. „Зорница“ и кв. „Павльов мост“.
Зона 2, с потенциал за икономическо развитие, включва зоната южно от ж.п.линия София-Бургас, източно от кв.“Хр.Ботев“ и „М+С Хидравлик“, северно от околовръстния път София-Бургас и западно от ул.“Никола Петков“; частта между ж.п.линията и ул. „Козлодуй“, зоната южно от ж.п.линия София-Бургас и участъка от бул.“23-ти пехотен Шипченски полк“ до изхода за София, северно от околовръстния път София-Бургас, западно от бул.“Розова долина“, заедно с транспортната връзка между тези две части под надлеза на бул. „Розова долина“;
Зона 3 за публични функции с висока обществена значимост включва старата част на кв.“Кулата“ (етнографски комплекс, зоната пред входа на парк „Тюлбето“, зоната на стадиона, колодрума и „Северен парк“ и цялата зона до северната и източната регулационна граница на града в описаната част.
На общественото обсъждане на 19 март изпълнителят на проекта с ръководител арх. Соня Фурнаджиева ще представи конкретните проекти за всяка една от зоните на въздействие. Присъстващите ще могат да се запознаят с проектите за инфраструктурните и други дейности в кв. „Изток“ и в останалите квартали, определени като приоритетни зони.
Проект на Стратегия за Интегриран план за градско възстановяване и развитие на гр. Казанлък до 2020 г. е публикуван на сайта на Община Казанлък www.kazanlak.bg в рубриката „Програми и проекти“ – „Интегриран план за възстановяване и развитие на град Казанлък“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram