Представиха шестима от Казанлък в колотима от Несебър

Шестима колоездачи от града на розите са в ядрото на шосейния и „планински“ колоездачен тим „Несебър Шокблейз“, за чието възобновяване и разширяване научихме тези дни. Това са Тодор Ангелов, Станислав Заралиев, Момчил Робов, Теодор Иванов, Божидар Хаджиев и Иван Мухтаров.
През  2011 г. бе сключено първото споразумение за създаване на мъжки отбор за състезания на шосе. Само за два сезона тимът печели републикански титли, записа множество победи и призови класирания у нас и в чужбина, а със синьозелените цветове на тима Мартин Грашев стана втори в Обиколката на България /2011/.
Изненадващо, най-добрият българин в планинското колоeздене при мъжете Тодор Ангелов ще смени дългогодишният си тим „Варна“ за по-перспективното си бъдеще с екипа на несебърци. Освен това, Тошко Ангелов ще замести Мартин Грашев в работата му с подрастващите от школата в Обзор, където ще работи като помощник треньор.

Другата приятна изненада при представянето на тима бе включването на юношата от казанлъшкия „Лястовица“ Божидар Хаджиев, който вече ще се състезава в по-горната възрастова група при юноши старша възраст, заедно с Теодор Иванов, който и през този сезон ще запази работата си в Несебър. Иван Мухтаров ще кара, както при юноши старша възраст, така и при мъжете на шосе и в планинските състезания. Тодор Ангелов ще виждаме единствено в планинските стартове.
Мениджър на тима е казанлъчанинът Георги Енчев, главен мениджър на крайморския клуб.
Договори с новия отбор са подписали 10 бегачи /мъже и юноши старша възраст/, които ще се състезават с най-новите модели /шосейни и планински/ велосипеди. „Това предложение надделя за избора ми да предпочета договор с „Несебър Шокблейз““, разказа за новините Тодор Ангелов, който неведнъж е признавал, че в колоездачният спорт спонсорството е от особено значение, заради огромните разходи, които съпровождат подготовката на спортистите и участията им в състезанията.
Според споразумението, новият отбор трябва да участва в 10 стартове у нас и в 3 зад граница през този сезон в двете направления – шосе и крос кънтри.
Първото планинско състезание за колоездачите е крос кънтри в Казанлък на 19 април. Съвсем скоро ще бъдат обявени и подробности за трасето и маршрута.
Въпреки несекващите организационни и съдебни недоразумения около управлението на БКС, от там оповестиха календара за държавните шампионати през 2015 г. на шосе и писта. За съжаление, Казанлък не е включен в графика.
Държавните лично-отборни шампионати в отделните възрасти  на шосе са през юни, а на писта в юли. Стара Загора приема на 2 август Държавен лично-отборен шампионат за юноши и мъже по планинско колоездене.
Доста наситена е и програмата на Черноморската колоездачна лига „Спринт“ за новия сезон: 20 старта по 2 дисциплини за 5 възрастови групи в 17 села, градове, курорти.
Новото в третото издание на Лигата е, че към критериумите на шосе за момчета /две възрастови групи/ и юноши младша възраст са прибавени и 5 състезания по крос кънтри за мъже и за юноши /двете възрасти/.
Първият кръг е още на 7 февруари в град Каблешково, а последният – на 28 ноември в Слънчев бряг, за купата на сайта maxbike.bg, когато ще бъдат наградени и комплексните първенци по групи и дисциплини. В този курорт, където е „щаб-квартирата“ на клуба, инициатор за създаването на Лигата – „Несебър“, ще има общо три старта.
Нови домакини на състезания през 2015-а са курортът „Елените“ и градовете Ахелой, Каблешково, Добрич, Стара Загора и Сливен.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram