Представиха Стара Загора на две международни туристически изложения

Възможностите за туризъм, които предлага Стара Загора, бяха представени по време на туристически борси в Букурещ и Солун. Те се проведоха в периода 12 до 15 ноември. На националния щанд на България, организиран от Министерството на туризма, бяха показани рекламно-информационни материали за културен, СПА и уeлнес, делови, спортен и други видове туризъм, презентирайки Стара Загора като атрактивна дестинация.
Туристически маршрути, с включени посещения на музей „Неолитни жилища“, античната Августа Траяна, Музеят на религиите, Регионален исторически музей и други забележителности, разкриха на посетителите на двата форума хилядолетното културно-историческо наследство на града.
Борса „Targul de Turism al Romaniei“ – Букурещ се организира два пъти годишно и е най-голямото туристическо изложение в Румъния. Провежда се на площ от 16 000 кв.м., в шест павилиона, с над 280 участници от Румъния и други страни.
Туристическо изложение „Philoxenia“ – Солун е предназначено за масова публика и професионалисти. Провежда се от 1985 г. и е едно от най-важните събития в туристическия бранш за срещи между Гърция и Балканските страни.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram