Представители на Френския Червен кръст и община Страсбург ще посетят здравни и социални заведения в Стара Загора

В рамките на двустранното партньорство между Българския Червен кръст и Френския Червен кръст, в периода 18 – 20 юли, в Стара Загора ще пристигне френска делегация. Тя ще бъде водена от Арман Перего – президент на ФЧК и Алзас Лорен, национален администратор и член на Националното бюро на ФЧК. В състава на делегацията е включен и кметът на Страсбург Ролан Рийс, както и Жан Кристоф Комб – директор на кабинета на президента на ФЧК, Ив Жанжорж – директор на Регион Изток на ФЧК, Патрик Ищер – член на ФЧК Долен Рейн, Беатрис Жержес – главен секретар на ФЧК, Ив Цимерман – съветник на кмета на община Страсбург, Таня Ханеман – Дирекция „Международно сътрудничество“ в Община Страсбург.

За среща с гостите от ФЧК, на 18 юли, в Стара Загора ще бъдат и Христо Григоров – Председател на Българския Червен кръст и доц. д-р Красимир Гигов – Генерален директор на БЧК.

При посещението си в Стара Загора делегацията на Франция ще посети здравни и социални заведения, които са били бенефициенти на съвместната хуманитарна мисия до момента, както и седалището и обекти на Червения кръст в Стара Загора. Френската делегация ще се запознае с опита и резултатите от внедрени при нас добри практики, научени в Страсбург. По време на визитата членовете на двете червенокръстки организации ще обсъдят теми и идеи за сътрудничество от взаимен интерес.

Партньорството започва през зимата на далечната 1997 г, когато пристига първото дарение – линейка от Страсбург за болницата в Стара Загора. До момента са пристигнали 25 хуманитарни пратки. Финансирани са многобройни дейности и проекти, като основни бенефициенти на хуманитарната мисия на ФЧК са МБАЛ „Проф д-р Ст. Киркович“, детски, социални и здравни заведения на територията на Стара Загора и региона, както и граждани и семейства в тежко социално положение.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram