Преброиха повторно 10 от чувалите с бюлетини в Павел баня

В Павел баня нарочната комисия преброи десет от чувалите с бюлетини, по неофициална информация, достигнала до Прес ТВ. Според нашите източници към момента Станимир Радевски запазва преднината си пред Иса Бесоолу. Общо чувалите с бюлетини са 20.

Тази сутрин повторното преброяване на бюлетините за кмет на Павел баня започна малко след 10:00 часа. То трябваше да стартира в 9:30 часа, но бе отложено за днес, поради  липса на кворум в експертната комисия. Тя е съставена от вещи лица и представители на Общинската избирателна комисия на Павел баня. Журналистите бяха отстранени от помещението, където се извършва преброяването, камери не бяха допуснати също.
Контролното второ броене бе разпоредено със съдебно решение. До него се стигна след обжалването на решението на Общинската избирателна комисия на курортния град, обявила за спечелил с 39 гласа на балотажа Станимир Радевски, кандидат, подкрепян от местна широка коалиция.

Другият претендент за кметския пост Иса Бесоолу от ДПС внесе жалбата против постановлението на ОИК и така бе даде ход на административното дело. След две заседания председателят на съдебния състав съдия Бойка Табакова се произнесе за повторно преброяване на бюлетините и го насрочи за 22 ноември.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram