Празнични прояви в Община Павел баня до края на седмицата

 
В Община Павел баня продължават празничните прояви в навечерието на 8 септември, когато честваме Малка Богородица, Рождението на Божията Майка. В неделя е и празникът на курортното градче. В четвъртък, 5 септември, от 17.00 ч. в Библиотеката на Читалище “Напред” гр. Павел баня ще се състои литературно четене на нови творби от местни автори, а от 18.00 ч. на Лятната сцена на площад „Освобождение“ започва детско празнично шоу – клоунади и забавни игри. В петък, 6 септември, Павел баня тържествено ще отбележи 128 години от Съединението с масов лекоатлетически крос и колоездене “Златна есен”, спортен празник, закриване на “Плувно лято 2013” и празничен концерт.
В събота, на 7 септември, в село Горно Сахране ще се проведе Третият етнофолклорен фестивал „Културата на моя етнос”. Събитието също е част от проявите, които са посветени на празниците на общината. Фестивалът е уникален с това, че събира на едно място представители на различните етноси в страната, а те имат възможността да покажат богатството на фолклорното си наследство. Домакин на фестивала е читалище „Светлина”. Желанието на организаторите, както и на община Павел баня, е фестивалът да се превърне в национален.
8 септември е храмов Празник на Павел баня, ден на град и община Павел баня. Началото на тържествата в неделния ден е от 9.00 ч. , когато в храм “Рождество Богородично” старозагорският Митрополит Галактион ще отслужи тържествена Света литургия. В 11.00 ч. ще започне литийно шествие от Храм “Рождество Богородично” до Площад „Освобождение”, където ще бъде отслужен водосвет за здраве на жителите и гостите на гр.Павел баня и с освещаване на празничния курбан. Тогава ще бъде обявен и носителя на Годишната награда на Кмета на общината “Павел баня 2013”.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram