Празничен май за Казанлък

Първата седмица от май, съвпадаща с множество почивни дни, е богата на културни и спортни събития, организирани от Община Казанлък и с нейно участие.
На 3 май балетна формация „Дива Денс” провежда своя годишен концерт в ДК „Арсенал“ от 18 часа.
Акцент в празничния календар е концертът на испанския фламенко китарист Алекс Ередия. Събитието се организира от Община Казанлък, НЧ „Възродена искра – 2000”, Клуб на дейците на културата и Клас класическа китара с преподавател Стефан Христов. Фламенко изпълнителят е завършил школата по фламенко китара в Гранада – Испания. Ередия ще изнесе своя концерт на 7 май  от 18:00 часа в Културно-информационен център на ул. „Искра” 4.
По повод Деня на Европа на пл. „Севтополис“ ще се състои концерт  в седмицата след празниците. Дългоочакваният конкурс спектакъл за избор на Царица Роза с участието на певицата Светла Иванова е в петък вечер, на 10 май.
Съвместен концерт на Смесен камерен хор „Севтополис” и Сборен смесен хор от гр. Париж, Франция е заложен в майския културен календар на Община Казанлък в същия ден, час по-рано – 18.00, в ИМ „Искра“.
На 11 май, събота, е ежегодният Открит национален турнир по спортни танци, Шампионат на България ІІ-ри Ранг на КСТ „Роза“.
Народна музика и импровизации-надсвирване на акордеонисти ще се състои в ШИ „Ем. Манолов”на 13 май.
Рогозенското съкровище гостува в Казанлък през май – представителна колекция. Тя ще бъде достъпна за гражданите от 17 май. Експонатите ще останат в града до 8 юли.
Сред събитията включени в Празниците в долината на розите и тракийските царе, които ще имаме възможност отново да видим и посетим са „Панаир на тракийските занаяти“, спектакълът „Новите траки“,“Артфест мултимедия“, като този път мястото на провеждане е  Военен клуб и др.
Нови моменти в програмата – конкурсът „Розата-красивият символ на България“, „Зумба за всички“ – демонстрации с участие, „Хроника на Цариците“ и др. Официалното откриване на 110-тия Празник на розата ще се запомни и с концерта на  Георги Христов, на 31 май на площад „Севтополис“.
На 23 май е Годишният концерт на танцови формации „Арсенал”в ДК „Арсенал.
Концерт и „Пиано найт” – концерт на открито с участието на инструменталисти и певци от школите и класовете при НЧ „Искра-1860”ще радват публиката в последната седмица на май.
Предстои да бъдат представени и Пролетните продукции на класовете по акордеон с преподаватели Михаил Христов и Неделчо Димитров и на класа по цигулка.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram