ПРАВО НА ОТГОВОР – Общината за уволненията и назначенията в Общинска банка

ПРАВО НА ОТГОВОР

на Община Казанлък на публикация от Медийна група „Вис Виталис“

Във връзка с публикувана на 17 февруари 2015 г. в 13:59 часа информация в сайта Press TV и излъчване в Телевизия Пресс ТВ в новинарските емисии  в часовете 18.15, 20.15 и 22.15 същия ден, озаглавена „Местната власт сваля директори, качва се на нови коли“ Община Казанлък изразява категоричното си несъгласие с така изнесените факти и тяхната изключително некоректна интерпретация.

Всяка организация, фирма и компания провежда собствена политика и в този смисъл  „Общинска банка“ АД е самостоятелна и независеща по никакъв начин от Община Казанлък финансова институция. Решенията, свързани с управлението на банката, включително и кадровите промени, се вземат от Управителния съвет на Общинска банка, така че смяната на директор в клон Казанлък да се свързва с  Община Казанлък е крайно неуместно и не отговаря на истината. Отношенията между Община Казанлък и Общинска банка са уредени с Договор, където са разписани всички клаузи и аспекти на двустранните взаимоотношения, като това логично не засяга вътрешните въпроси на банката.

С направените интерпретации и съждения в публикацията се цели едно единствено нещо – да се урони за пореден път престижът на Община Казанлък и авторитетът на Кмета, който представлява обществено отговорна институция, работеща в полза и интерес на гражданите.

Категорично се противопоставяме на опитите на Медийна група „Вис Виталис“ да спекулира с фактите, да ги тълкува по един крайно изопачен и неправдоподобен начин, за да постигне ефект на очерняне и омаскаряване на Община Казанлък и на личностите, които гражданите са избрали да я ръководят. В интерес на истината и обективното информиране на гражданите, призоваваме работещите в посочената медия да спазват Етичния кодекс на българските журналисти и да отразяват точно и коректно събитията, което е основният морален ангажимент на всяка уважаваща себе си медия.

Искрено се надяваме, че Правото на отговор на Община Казанлък, ще бъде публикувано и излъчено на същото място в сайта Press TV и по същото време на излъчвания по Телевизия Пресс ТВ.

ЮЛИЯ МЛАДЕНОВА

Пресцентър на Община Казанлък

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram