ПП „Република БГ“ учреди своя структура в Казанлък

ПП „Република БГ“ учреди своя структура в Казанлък. На събитието присъстваха Найден Кирилов, зам.-председател на формацията, Владимир Георгиев, организационен секретар и Иво Петров от Националната комисия на партията.
Пред гражданите бе направена презентация за идеологията, с която новоучредената формация вече печели симпатиите на гражданите. Според Найден Кирилов има няколко съществени разлики, които определят проекта „Република БГ“ като уникален сред всички други политически субекти. Фактът, че партията е учредена от хора, които никога не са имали партийна принадлежност, че се финансира от самите тях, според него осигурява необходимата независимост на ръководството от олигархични структури. В същото време, стабилната идеологическа основа, върху която стъпва начинанието, а именно институционалната теория, представя ясна визия за това къде и какво трябва да се промени в държавата, за да се постигне подем.
От презентацията изнесена от Владимир Георгиев стана ясно, че институционалната теория лежи върху идеята за развитието и оптимизирането на държавните институции с цел поставянето на ясни рамки, в които да оперират бизнеса и гражданите. Според Георгиев, причината за провала на партиите се корени в липсата на истинска идеология, вследствие на което дългосрочни стратегии за развитие са невъзможни, а политиците се поддават на изкушенията във властта. Идеологическата основа, на която стъпва „Република БГ“ са ценностите за справедливост, съпричастност, компетентност, отговорност, демократичност, държавнически подход и върховенство на закона. Домакините на събитието изненадаха публиката с категоричен отговор относно субсидиите на партиите. За тях, отпадането на каквито и да е партийни субсидии е от изключителна важност, за да се възстанови от една страна държавническият подход в управлението, а парите да бъдат насочени за здравеопазване и образование./ПП „Република БГ“

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram