Последната присъда на убиеца на Вероника е произнесена от Казанлъшкия съд

Последната присъда на убиеца на Вероника е постановена от Казанлъшкия съд, откри в.“24 часа“

40-годишният Илиян Здравков, който уби жестоко студентката Вероника във Велико Търново на 28 февруари, е бил обявен за общодържавно издирване на 25 февруари, три дни преди да нападне Вероника, след като не бил открит, за да бъде пратен да излежава поредно наказание от година и 4 месеца затвор. Това пише вестник „24 часа“. Присъдата за кражба в условия на опасен рецидив на Районния съд в Казанлък е влязла в сила на 29 януари, уточнява изданието.

“Има стандартни процедури, когато някой е обявен за общодържавно издирване. Проверени са редица места, адресът на Здравков в Полски Тръмбеш и адреси на близки и познати в региона. Установено е, че от 25 февруари до извършване на престъплението на 28-и мъжът е бил при жена си в Мъглиж”, каза шефът на търновската полиция пред „24 часа“.

Проверка на “24 часа” в съдебните архиви показа, че присъдата му е за кражба на хранителни стоки за 557 лева от магазин в Мъглиж между 1 август и 12 септември 2012 г. Наказанието е потвърдено и от Окръжния съд в Стара Загора, делото е било на 17 декември м.г. По това време Здравков все още е излежавал предишна присъда в ловешкия затвор. Затова магистратите му наложили мярка за неотклонение “подписка”. Обаче когато излиза от ловешкия затвор, следите му се губят.

Снимка: pleven.utre.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram