Посланикът на Ирландия посети града на розите

Нейно Превъзходителство, Мартина Фийни, посланик на Република Ирландия, бе на гости на град Казанлък. Преди посещението ѝ в ирландското предприятие „Smurfit Kappa”, тя посети Община Казанлък за среща с кмета. Посрещната бе от зам. кмета Сребра Касева. На срещата присъстваха д-р Кети Манолова, управител на МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“ и Евелина Костова, управител на Дневен център за пълнолетни лица с увреждания.

Посланик Фийни бе запозната с града на розите и остана впечатлена от богатото културно наследство. Тя пое ангажимент да предложи ирландски град за побратимяване, като изтъкна град Тули. Градът е известен като града на Роза. В него има розови храсти от цял свят и също провежда ежегоден парад в чест на героинята си.

От своя страна г-жа Касева изрази желанието си град Казанлък да се присъедини към световните градове, които осветяват знакови сгради в зелено по време на националния празник на Ирландия.

Д-р Манолова изтъкна нуждата от нови апарати за хемодиализа и необходимостта от помощ за отделението за „Психично здраве‘.

Срещата завърши с израз на благодарност от г-жа Евелина Костова за това, че дневният център е получил автобус, чрез дарение от ирландската фондация „Смърфит Капа“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram