Послание към любителите на пиротехника

Никой не пуска заря или пали пиратки с мисълта, че наранява някого, но причина да спрем да го правим има. Новогодишните фойерверки могат да причинят сериозни страдания както на домашните ни любимци и на дивите животни, така и на бездомните кучета и котки, заявяват от организацията „Четири лапи“. Гърмежите причиняват стрес и безпричинни тревоги и на малките деца, бебета, хората в затруднено положение и на много възрастни, а пиротехниката замърсява околната среда. 

„Pешихме да обединим усилия, за да въздействаме и да разубедим онези, които смятат да използват пиротехника по празниците. Да говорим от името на невинните същества, които са принудени да изживавяват ужаса от болезнената сила на гърмежите и от изненадващата ярка светлина“, обявиха от „Четири лапи“. 

В Инстаграм започва кампания, в която всеки, който има четириног или крилат приятел, може да изрази позицията си за вредата от фойерверките. Като сканирате QR кода по-долу или кликнете върху него, ще можете да добавите снимка на Вашия любимец и текст с послание.  

Поредицата Add Yours сторита (Добави своята история) стартира, а инфлуенсъри разказаха от личен опит как техните любимци преживяват празника.  

А ето и някои по-евтини и по-приятни алтернативи на пиротехниката, с които да отпразнувате тази Нова Година: https://www.four-paws.bg/nashata-rabota-i-kampanii/kampanii/poslanie-km-liubitelite-na-pirotekhnika?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=soundoff2022-header

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram