Поредна награда за д-р Антон Елкин

Съдовият хирург от Стара Загора д-р Антон Елкин получи наградата за Граждански принос по време на по време на церемонията „Полицай на годината“. Отличието е и за практикуващия в чужбина лекар Христо Стефанов. Двамата първи оказаха помощ на сръбски граждани, пострадали при  пътнотранспортното произшествие  на магистрала „Тракия“ в средата на месец август миналата година.

На 14 август в 20 часа на магистрала „Тракия“ настъпи пътнотранспортно произшествие със сръбски автобус, в който пътуваха 48 души, голяма част от тях – деца. Те се завръщаха към домовете си в Сърбия след ваканция на нашето Черноморие. Пострадаха 28 от пътуващите.

Минути след произшествието на същото място се оказват двамата лекари. Без да губят време, още преди пристигането на екипи на Спешна помощ, извършват първоначален преглед на пострадалите. Именно тяхната професионална преценка помага с приоритет по-тежките случаи да бъдат транспортирани с лични коли на хора, оказали се наблизо по време на пътния инцидент.

Д-р Антон Елкин и д-р Христо Стефанов бяха отличени на церемонията „Полицай на годината“. Призът има 29-годишна история и се организира в партньорство с фондация „Доверие и закрила“. По традиция се награждават служители и колективи, постигнали високи резултати и чиято работа е станала видима за обществото.

В тазгодишното издание са наградени 4 колектива и са връчени 4 индивидуални награди, като за първи път голямата награда се връчва на двама полицаи. Връчени бяха и 2 награди за граждански принос.

Д-р Елкин завършва Медицински университет София и веднага след това се потапя надълбоко в съдовата хирургия. Започва кариерата си в УМБАЛ „Киркович“ в Стара Загора, а от 2013 година е част от екипа на МБАЛ „Тракия“. Отдаден е на новостите и съвременни тенденции в ендоваскуларната хирургия. Специализира в Германия, Испания, Италия и Холандия.

В края на миналата година съдовият хирург д-р Елкин беше отличен и с Голямата награда „Лекар на годината 2022 “ в област Стара Загора .

Радио Стара Загора

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram