Състезател на казанлъшкия треньор по таекуондо в Чикаго Краси Русев отива на световно за кадети

Българката Зара Увакова спечели четвърта национална титла на САЩ по таекуондо в Тексас. Треньор на родената в Дупница състезателка е казанлъчанинът Красимир Русев – собственик и създател на клуб “Revolution Taekwondo” в Чикаго.
Неговата възпитаничка получи признанието на треньорите в националния отбор на САЩ и за първи път беше поканена да се присъедини към отбора. Зара достигна до златния медал, побеждавайки в шест поредни мача, като последния от тях, беше за определяне правото на място в националния отбор.
За успеха на българите писа днес сайтът chicago.bg, който се списва от нашите сънародници в страната на неограничените възможности.

Зара е само на 12 години, а се състезава при кадетите и всички нейни съпернички са на 13 и 14 години. Това е един от малкото прецеденти в историята на USA Taekwondo, където най-малкият участник спечелва място в първия тим от първия си опит. Нашето момиче е най-младият състезател в националния отбор, който ще отпътува за предстоящото световно първенство по Таекуондо за кадети (12-14 г.) във Muju, South Korea в края на август 2015 година.
Всички мои състезатели играха страхотно добре и заслужено спечелихме седем медала от десет участника, коментира за сайта треньорът на талантливата българка. Това не е никак малко за страна като САЩ, където нивото на Олимпийското таекуондо е много високо и има милиони практикуващи този спорт, допълва Красимир Русев.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram