Пореден успех за „розите“ у дома

„Розова долина“ записа пореден успех – 2:0, този път над тима на „Асеновец-2005“ (Асеновград) в среща от 24-ти кръг на Югоизточната „В“ група. Успехът на “розите”продължи серията на тима от двубои без загуба, като съботната беше под номер четиринадесет /заедно с тези за Купата при аматьорите/. Въпреки спечелената среща, наставникът от Казанлък- Александър Георгиев ще трябва да решава сериозен казус за следващата среща, след като Теодор Кьосев и Петко Георгиев бяха заменени принудително, след груба игра от страна на гостите. От тима липсваха голмайсторът Иван Колев /който бе с висока температура/ и капитанът Боян Нейчев, изтърпяващ наказание.

Двубоят на стадион “Севтополис” започна отлично за гостите от Асеновград, които имаха възможността да открият резултата още във втората минута. Тогава техен играч изкочи на изгодна позиция, но стража на “розите” Цветан Тодоров спаси. Още в седмата минута Теодор Кьосев – „Банана“ получи травма в центъра на терена и принудително напусна терена. В следващите минути домакините владееха играта и по-често да поглеждат към вратата на „Асеновец“. След удар на Иван Чергев и корнер в 25-ата минута Димитър Вакавлиев с глава откри резултата – 1:0, след подаването на капитана Атанас Апостолов. Второто полувреме започна по-добре за домакините. В 65-ата минута Николай Стоичков проби отдясно и с хубав пас намери Иван Чергев, той продължи и отстъпи топката към Пламен Колев, който от близко разстояние реализира за 2:0.  Пет минути по-късно Петко Георгиев от състава на “розите” напусна принудително терена, след като получи разтежение. Заради засада, бе отменен гол на „Асеновец“. В края на срещата асеновградчани имаха oще една възможност да намалят резултата, но страхотен изстрел от пряк свободен удар бе избит от Цветан Тодоров , а срещата приключи с успех 2:0 за тима на „Розова долина“.

Срещу „Асеновец“ казанлъчани играха в съставТодоров, Петко Георгиев /Биртанов/, Динчев, Вакавлиев, Николай Цонков, Иван Цанков, Апостолов-капитан, Кьосев / Николай Стоичков/, Иван Чергев,Калайджиев /Петров/, Пламен Колев.

„Розите“ отново са 7-ми, с точките /33/ на 6-ия от 15 тима. Преди мача в петък с последния ОФК“Сливен’2000“ с 9 победи и по 6 ремита и загуби отборът ни е с положителен голов актив от 35 към 23 попадения /и мач по-малко/. Вероятно на 15 април ще се играе отложения мач с ОФК“Левски“/Карлово/, като за „розите“ предстои гостуване.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram