Полицейски информационен бюлетин за изминалото денонощие

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора, е образувано едно бързо полицейско производство, разкрити са две и са регистрирани шест престъпления.

 

Бързо полицейско производство

На 23 юни е започнато бързо полицейско производство срещу 49-годишния Х.К. от гр.Стара Загора, затова че на 22 юни около 23,40ч., по ул.”П.Р.Славейков” в гр.Стара Загора, управлява л.а.”Рено Клио” след употреба на алкохол – 2,24 промила, установено с техническо средство. Х.К. е задържан за срок до 24 часа в Първо РУ-Стара Загора.

 

Разкрити престъпления

На 22 юни в 06,31ч. в ОДМВР-Стара Загора е получено съобщение за разбит магазин за хранителни стоки, намиращ се н центъра на с.Опан. На място е установено, че неизвестен извършител, след като счупил витринно стъкло, проникнал в магазина и извършил кражба на множество стоки и малка сума пари оборотни пари в монети. От проведените бързи оперативно-издирвателни мероприятия е установен и задържан за срок до 24 часа извършителят на деянието – М.П. на 36 години, живущ в същото село. Образувано е досъдебно производство.

На 23 юни около 00,28ч., на кръстовището на ул.”Хаджи Димитър Асенов” и ул.”Св. Княз Борис І”, полицейски екип на Първо РУ-Стара Загора е извършил проверка на л.а.”БМВ” и 25-годишния И.Ч. от гр.Стара Загора. В хода на същата в автомобила е открито стъкло с насипана линия от бяло прахообразно вещество, а до скоростния лост – хартиено пликче със същото съдържание. При направен полеви наркотест веществото реагира на амфетамин. И.Ч. е задържан за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

 

По-характерни престъпления

На 22 юни около 15,00ч. В РУ-Гълъбово е получен сигнал за извършена кражба от трафопост, намиращ се в с.Обручище, общ.Гълъбово. На място е установено, че неизвестен извършител, след като взломил входната врата на трафопоста, извършил кражба на около 250л трансформаторно масло. По случая е образувано досъдебно производство.

На 22 юни във Второ РУ-Стара Загора е получен сигнал от 42-годишна старозагорка, която заявила, че за времето от 23,00ч. до 24,00ч. на 21 юни неизвестен извършител, след като разбил крило от вратопрозорец, проникнал в къща в с.Борилово и извършил кражба на сумата от 80лв. Образувано е досъдебно производство.

На 22 юни в 13,00ч. в РУ-Раднево е получено съобщение от 36-годишен мъж от гр.Раднево, който заявил, че за времето от 17,30 до 18,30ч., в бистро „При Мак”, неизвестен извършител е отнел мобилния му телефон на стойност 1400лв. По случая е образувано досъдебно производство.

На 22 юни в 13,24ч. в РУ-Гълъбово е получен сигнал, че 86-годишна жена от с.Мусачево, общ.Гълъбово е станала жертва на телефонна измама. На 17 юни около 15,00ч. на домашния й телефон се обадил непознат мъж, който я въвел в заблуждение, че ще й изпрати колет с пари от Америка. Малко по-късно, в близост до дома си, жената предала сумата от 1350лв. на непознато лице, за което е получила „колет” (кутия, облепена с тиксо). По случая е образувано досъдебно производство.

На 22 юни в 20,00ч. във Второ РУ-Стара Загора се явил 79-годишен старозагорец, който заявил, че е жертва на телефонна измама. На същата дата около 19,00ч. на домашния му телефон се обадил мним полицай, който му съобщил, че дъщеря му е причинила ПТП със загинало дете и за да не влезе в затвора, трябва да се заплати сума пари. Около 19,30ч., пред жилището си, възрастния мъж предал сумата от 5000лв на непознат мъж. По случая е образувано досъдебно производство.

На 22 юни около 00,20ч. в с.Средец, общ.Опан, екип на сектор „Пътна полиция”-Стара Загора са спрели за проверка л.а.”Крайслер Вояджер”, управляван от 37-годишния Д.Д. от гр.Харманли. В хода на проверката са открити 13 сирийски граждани (8 мъже, 2 жени и 3 деца), без разрешение за пребиваване в Р България. Същите да преведени незаконно през българо – турската граница от неизвестен извършител. Сирийските граждани са преведени в РЦ-Елхово. По случая е образувано досъдебно производство в Първо РУ-Стара Загора.

 

Пътно-транспортни произшествия

На 22 юни около 08,00ч. по бул.”Св. Патриарх Евтимий” в гр.Стара Загора се е движел л.а.”Фолксваген Голф”, управляван от 21-годишния Д.И. от гр.Стара Загора. На пешеходна пътека, до бл.50 в кв.”АПК”, водачът отнел предимството на пресичащото 15-годишно момиче и го блъска с предна дясна част на автомобила. Същото е откарано в ЦСМП-Стара Загора, където е прегледано и освободено, без опасност за живота с натъртвания и охлузвания на десен глезен. Водачът е тестван с техническо средство за употреба на алкохол, което е отчело 0,00 промила.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram