Полицейска хроника от изминалото денонощие

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора, са образувани две бързи производства. Разкрити са пет престъпления и са регистрирани две престъпления.  Три лица са осъдени за прояви на спортно хулиганство.

Бързи производства:

На 11.02.2017 г. на Автогара – Раднево от служители на РУ – Раднево е задържан Т. Т., на 57 г., от гр. Стара Загора. Същият е държал в носен от него сак 140 ПВЦ пликчета, всяко съдържащо по 20 бр. саморъчно свити цигари без акцизен бандерол. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.234, ал.1 от НК.

На 11.02.2017 г., около 22.55 ч., в гр. Мъглиж, на ул. „Цар Симеон Велики“, полицейски екип на РУ – Казанлък е спрял за проверка л.а. „Мерцедес“, управляван от А. П., на 26 г., от с. Тулово, общ. Мъглиж. Водачът е тестван за употреба на алкохол с техническо средство, което е отчело 1.38 промила. В РУ – Казанлък е образувано бързо производство за престъпление по чл.343б, ал.1 от НК, а А. П. е задържан за срок до 24 часа.

Разкрити престъпления:

На 10.02.2017 г. от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР – Стара Загора, РУ – Гълъбово и РУ – Раднево е проведена специализирана полицейска операция на територията на град Раднево за пресичане и разкриване на престъпления, свързани с разпространение на наркотични вещества. В хода на операцията в промишлената зона на града, в л.а. „Опел Астра“, са задържани С. Й., на 44 г., от гр. Раднево, собственик и управляващ автомобила, К. Н., на 27 г., от гр. Стара Загора и 21 годишната С. С. от гр. Стара Загора. При извършените на място процесуално-следствени действия в С. Й. са намерени и иззети 3 найлонови плика съдържащи суха зелена тревиста маса, а в автомобила е намерена и иззета електронна везна. При извършено претърсване в помещение, ползвано от С. Й., са намерени и иззети още два найлонови плика с намираща се в тях суха зелена тревиста маса, 25 бр. пълни, неразпечатани опаковки с ментов чай, маски за уста и др. вещи.

В ОДМВР – Стара Загора е образувано досъдебно производство. Изготвена е експертна справка, при която е установено, че иззетата тревиста маса, с общо тегло 301 грама, представлява т. нар. „чай за пушене“ и съдържа синтетичен канабиноид. Лицата са задържани първоначално за срок до 24 часа, а на С. Й. е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл.354а, ал.1 от НК. С постановление на Окръжна прокуратура – Стара Загора, същият е  задържан за срок от 72 часа. Работата по случая продължава.

В бюлетин № 41 на ОДМВР – Стара Загора е отразена кражба на л.а. „Опел Кадет“, който е бил паркиран в гр. Стара Загора, на ул. „Иван Вазов“, както и кражба на акумулатор от л.а. „Рено Рапид“, паркиран в гр. Стара Загора, на ул. „Хан Аспарух“. В бюлетин № 42 на ОДМВР – Стара Загора са отразени и други две кражби на акумулатори в гр. Стара Загора от л.а. „Ваз“, за които са образувани досъдебни производства. При проведените оперативно-издирвателни мероприятия от служители на Първо РУ – Стара Загора са установени и задържани извършителите на кражбите – А. К., на 21 г., от с. Дъбово, общ. Мъглиж и 17 годишен младеж от гр. Мъглиж. Вещите, обекти на извършените престъпления, са намерени и иззети. Работата по разкриване на цялостната престъпната дейност на лицата продължава.

По-характерни престъпления:

На 11.02.2017 г., около 19.30 часа, във Второ РУ – Стара Загора е получено съобщение от 62 годишна жена, че в гр. Стара Загора, на ул. „Цар Иван Асен II“, неизвестно лице, чрез издърпване, е отнело дамската ѝ чанта с намиращи се в нея портмоне със сумата от 13 лв., документи и други вещи. Във Второ РУ – Стара Загора е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.198, ал.1 от НК.

На 11.02.2017 г.. в Участък – Гурково при РУ – Казанлък е получено съобщение, че източно от път ІІ – 55, на около два километра след „Предела“, в района на частно ловно стопанството, намиращо се в землището на гр. Гурково, е намерена убита едногодишна сърна. Извършен е оглед на местопроизшествието и е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.237 от НК.

Спортно хулиганство:

На 11.02.2017 г. във връзка с образувани административно-наказателни дела по Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия (ЗООРПСМ), от РС – Гълъбово са наложени глоби в размер на 300 лв. и принудителни административни мерки  „забрана за посещаване на спортни мероприятия в страната и в чужбина за срок от една година“  на М. З., на 18 г., от гр. Гълъбово, Г. М., на 20 г., от с. Бяло поле и М. Д., на 34 г., от гр. Гълъбово, за извършена от тях непристойна проява, изразяваща се в нахлуване на спортния терен и нарушаване на обществения ред по време на провеждане на футболна среща между отборите на „Траките“ – Стара Загора и „Черните орли“ – Гълъбово, част от турнир по футбол на малки вратички.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram