Полицейска хроника за изминалото денонощие

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора,   са образувани шест бързи производства. Разкрити са три престъпления и е регистрирано едно престъпление. Настъпило е едно пътнотранспортно произшествие със смъртен случай.

Бързи производства:

На 14.09.2017 г. в РУ – Казанлък е образувано бързо производство за престъпление по чл.345, ал.2, вр. ал.1 от НК срещу А. Р., на 38г., от гр. Крън, затова че на същата дата в  гр. Казанлък, по ул. „Александър Стамболийски“, е управлявал л.а. „Тойота Авенсис“, който не е регистриран по надлежния ред. Водачът е задържан в РУ – Казанлък за срок до 24 часа.

            На 14.09.2017 г. в РУ – Раднево е образувано бързо производство за престъпление по чл.343в, ал.2 от НК срещу неправоспособния В. Н., на 23г., от с. Знаменосец, затова че в същото село, на кръстовището на ул.“Роза“ и ул. „Струма“, е управлявал л.а.“Фиат Пунто“ без свидетелство за управление на МПС в едногодишен срок от наложено му наказание по административен ред за същото нарушение. Водачът задържан за срок до 24 часа в РУ – Раднево.

На 14.09.2017 г. във Второ РУ – Стара Загора е образувано бързо производство за престъпление по чл.343б, ал.3 от НК срещу М. М., на 23г., от с.Млекарево, общ.Нова Загора, затова че на същата дата в гр. Стара Загора, по ул.“Капитан Петко Войвода“, е управлявал л.а.“Нисан Примера“, след употреба на наркотични вещества, установено с техническо средство. Водачът задържан за срок до 24 часа във Второ РУ – Стара Загора.

На 14.09.2017 г. във Второ РУ – Стара Загора е образувано бързо производство за престъпление по чл.343б, ал.3 от НК срещу В. К., на 21г., от  гр. Стара Загора, затова че на същата дата в гр. Стара Загора, по бул. „Славянски“, е управлявал л.а.  „БМВ“, след употреба на наркотични вещества, установено с техническо средство. Водачът задържан за срок до 24 часа във Второ РУ – Стара Загора.

На 15.09.2017 г. във Второ РУ – Стара Загора е образувано бързо производство за престъпление по чл.343б, ал.3 от НК срещу Е. Е., на 27г., от гр. Стара Загора, затова че на 14.09.2017 г. в гр. Стара Загора, по ул.“Ген.Гурко“, е управлявал л.а.“Форд Фиеста“, след употреба на наркотично вещество – канабис, установено с техническо средство. Водачът задържан за срок до 24 часа във Второ РУ – Стара Загора.

На 15.09.2017 г. във Второ РУ – Стара Загора е образувано бързо производство за престъпление по чл.343б, ал.3 от НК срещу Г. Г., на 22г., от гр. Стара Загора, затова че на същата дата в гр. Стара Загора, по ул. „Княз Ал.Батенберг“, е управлявал л.а. „Ауди“, след употреба на наркотично вещество – канабис, установено с техническо средство. Водачът задържан за срок до 24 часа във Второ РУ – Стара Загора.

Разкрити престъпления:

В бюлетин №241/2017г. на ОДМВР – Стара Загора е отразен опит за грабеж от 41 годишна жена в гр. Стара Загора на алея в парк „Митрополит Методий Кусев“. От проведените оперативно-издирвателни мероприятия от служители на  Второ РУ – Стара Загора е установен извършителят на деянието – М. Г., на 34г., от гр. Стара Загора. Същият е извършител и на опит за грабеж на дамска чанта от 47 годишна жена, в гр. Стара Загора, кв.“Трите чучура – юг“, отразен в бюлетин №248/2017г. на ОДМВР – Стара Загора.

На М. Г. е наложена мярка за неотклонение ”Задържане под стража” за срок от 72 часа. 

В бюлетин №253/10.09.2017 г. на ОДМВР – Стара Загора е отразена домова кражба, при която на 09.09.2017 г. неизвестен извършител, след като е срязал комарник на прозорец на къща в гр. Мъглиж, е извършил кражба на преносим компютър. От проведените оперативно-издирвателни мероприятия от служители на Участък – Мъглиж пру РУ – Казанлък е установено, че извършител на деянието е 14 годишен младеж от гр. Мъглиж.

По-характерни престъпления:

На 14.09.2017 г. в Първо РУ- Стара Загора е получено съобщение за срязани 4 бр. гуми на л.а. „Рено Меган“, който е бил паркиран в гр. Стара Загора, западно от ул.“Средна гора“. Образувано е  досъдебно производство за престъпление по чл.216 от НК.

Пътнотранспортни произшествия:

На 14.09.2017 г., в 20,55 ч., на АМ „Тракия“, в посока запад-изток се е движил влекач „Ивеко“ с прикачено към него полуремарке, управляван от 45 годишен мъж от гр. Ямбол. На км.188+200, на територията на общ. Чирпан, водачът губи контрол над МПС, което се удря в разделителните мантинели в ляво по посока на движението и остава между тях. В резултат на удара превозваният товар и отломки от влекача и ремаркето се разпиляват по пътното платно и в двете посоки. Непосредствено сллед настъпилото ПТП водачът на товарния автомобил излязъл на лентата за изпреварване, при което е ударен от л.а. „Фолксваген Пасат“, управляван от 64 годишен мъж от гр. Нова Загора, и е починал на място.

Водачът на л.а. „Фолксваген“ е тестван за употреба на алкохол и наркотични вещества с технически средства, като резултатите са отрицателни. Образувано е досъдебно производство.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram