Полицейска хроника за изминалото денонощие

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора,   са образувани две бързи производства. Разкрито е едно престъпление. Регистрирани са четири пътнотранспортни произшествия с ранени.

Бързи производства:

На 08.09.2017 г., около 21.30 ч., в гр. Казанлък, по ул. „Петьо Ганин“, се е движил л.а. „Митсубиши“, управляван от Х. М., на 25 г., от гр. Казанлък. Поради движение с несъобразена скорост водачът изгубил контрол над автомобила, който се ударил в бордюра на пътя. Х. М. е тестван за употреба на алкохол с техническо средство, което е отчело концентрация от 1.83 промила алкохол в издишания въздух. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.343б, ал.1 от НК, а водачът е задържан за срок до 24 часа.

 

На 08.09.2017 г. в РУ – Чирпан е започнато бързо прозводство за престъпление по чл.343б, ал.1 от НК срещу И. И., на 41 г., от с. Партизанин, общ. Братя Даскалови, затова че на 08.09.2017 г., около 21.20 ч., в гр. Чирпан, по ул. „Я. Иванов“, е управлявал  л.а. „ВАЗ“ след употреба на алкохол с концентрация в издишания въздух – 2,35 промила, установено с техническо средство.

 

            Разкрити престъпления:

На 07.09.2017 г. от къща, намираща се в гр. Стара Загора, на ул. “Кармен”, e извършена кражба на мъжка чанта със сумата от 130 лв., дебитна карта и лични документи.  От проведените бързи оперативно-издирвателни мероприятия от служители на Участък – Лозенец при Второ РУ – Стара Загора е установен извършителят на деянието – А. С., на 21 г., от гр. Стара Загора. Същият е задържан за срок до 24 часа.

 

Пътнотранспортни произшествия:

На 08.09.2017 г., около 09.30 ч., в гр. Казанлък, по ул. „Кирил и Методий“ се е движил л.а. „Нисан“, управляван от 30 годишен мъж от гр. Казанлък. На кръстовището с ул. „Отец Паисий Хилендарски“, при маневра ”завой на ляво”, водачът не пропуснал преминаваща по пешеходна пътека 30 годишна пешеходка и я блъснал. В следствие на удара пешеходката е получила фрактура на лявата ръка и комоцио. Настанена е за лечение в МБАЛ – Казанлък, без опасност за живота. Водачът е тестван за употреба на алкохол с техническо средство, като резултатът е отрицателен.  Образувано е досъдебно производство.

 

На 08.09.2017 г., около 07.40 ч., в с. Партизанин, обл. Стара Загора, по земен път се е движил л.а. „Тойота“, управляван от 64 годишен мъж от гр. Димитровград.  При излизане на път III-664 водачът не пропуснал движещия се по него мотоциклет „Ямаха“, управляван от 40 годишен мъж от с. Черна гора. Възникнало е ПТП, в резултат на което мотоциклетистът е получил счупване на три ребра и пневмоторакс. Откаран е за лечение в УМБАЛ – Стара Загора, с опасност за живота. Водачът на автомобила е тестван за употреба на алкохол с техническо средство, като резултатът е отрицателен. В РУ – Чирпан е образувано досъдебно производство.

 

На 08.09.2017 г., около 11.10 ч., в гр. Стара Загора, по ул. „Стефан Стамболов“, се е движил пътнически автомобил “Ивеко”, управляван от 52 годишен мъж от с. Старозагорски бани, общ. Стара Загора. На кръстовището с ул. „Васил Левски“ настъпил удар между автомобила и стояща на пътното платно 69 годишна пешеходка, при който същата е паднала и е получила фрактури на ляв крак и на лява ръка. Настанена е за лечение в УМБАЛ – Стара Загора, без опасност за живота. Водачът на автомобила е тестван за употреба на алкохол с техническо средство, като резултатът е отрицателен. Образувано е досъдебно производство.

 

На 08.09.2017 г., около 17.15 ч., по път III-5031, от гр. Гълъбово към с. Опан, се е движил л.а. „БМВ“, управляван от 36 годишен мъж от гр. Гълъбово. На около 700 метра преди разклона с път III-503 водачът спрял поради наличие на колона от спрели автомобили в неговата пътна лента. След спирането му в задната лява част на автомобила се ударил движещ се в същата посока мотоциклет „Кавазаки“, управляван от 48 годишен мъж от гр. Стара Загора, който при удара паднал на асфалта и е бил затиснат от мотоциклета.  Настанен е за лечение в УМБАЛ „Проф. д-р Ст. Киркович“ – Стара Загора с политравма, с опасност за живота. Образувано е досъдебно производство.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram