Полицейска хроника за изминалото денонощие

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора,  са образувани две бързи производства. Настъпило е едно тежко пътнотранспортно произшествие.

Бързи полицейски производства

На 08.07.2017 г. в с. Венец, общ. Опан, при извършена проверка от полицейски екип на сектор „Пътна полиция“, ОДМВР – Стара Загора, е установено, че Т. А., на 50 г., от гр. Стара Загора, е управлявал л.а.“Пежо 106″ след употреба на алкохол с концентрация 1.36 промила. В Първо РУ – Стара Загора е образувано бързо производство за престъпление по чл.343б от НК. Водачът е задържан за срок до 24 часа.

На 08.07.2017 г., в 21.30 ч., в с. Обручище, общ. Гълъбово, на кръстовището на ул. „Млада гвардия“ с ул. „9-ти септември“, полицейски екип на РУ – Гълъбово е спрял за проверка мотопед „Gilera“, управляван от З. К., на 36 г., от с. Обручище. Установено е, че мотопедът не е регистриран. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.345, ал.2 от НК. Водачът е задържан за срок до 24 часа в РУ – Гълъбово.

Пътнотранспортни произшествия

На 09.07.2017 г., около 00.30 ч., в гр. Стара Загора, по бул. „Св. Патриарх Евтимий“, в посока юг, по платно с реверсивно движение, се е движил л.а. „Опел Тигра“, управляван от 36 годишен мъж от гр. Стара Загора. Поради движение с несъобразена скорост водачът внезапно изгубил контрол над автомобила, който се завъртял странично, напуснал платното за движение и се ударил с лявата си странична част в електрически стълб.  При удара мъжът е загинал.  Образувано е досъдебно производство.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram