Полицейска хроника за изминалото денонощие

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора, са образувани две бързи производства. Настъпило е едно тежко пътнотранспортно произшествие.

Бързи производства:

На 01.07.2017 г. в сектор „Пътна полиция“, ОДМВР – Стара Загора, е образувано бързо производство по чл.345, ал.2 от НК, срещу Ж. Ж., на 22 г., затова, че на 01.07.2017 г. в гр. Стара Загора, по бул.“Цар Симеон Велики“, е управлявал нерегистриран мотоциклет „Сузуки“.

На 01.07.2017 г., около 05:15 часа, в гр. Стара Загора, на ул. „Г. С. Раковски“, полицейски екип на Първо РУ – Стара Загора е спрял за проверка лек автомобил „Ауди А6“, управляван от Д. Д., на 19 г., от гр. Раднево. Водачът е тестван за употреба на алкохол с техническо средство, което е отчело 1.37 промила. Д. Д. е задържан за срок до 24 часа. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.343б от НК.

Пътнотранспортни произшествия:          

На 01.07.2017 г., около 02:55 ч., на АМ “Tракия”, в посока запад-изток, се е движил л.а. „Ситроен Ц4“, управляван от 34 годишен мъж и с пътуваща на предна дясна седалка 37 годишна жена, двамата от гр. София. На км.166+300, автомобилът удря внезапно излязъл на лентата за изпреварване пешеходец, мъж с неустановена към момента самоличност. В следствие на удара пешеходецът е починал на място, а пътничката в автомобила е получила кръвоизлив в коремната област и фрактури на раменна става и таза. Откарана е от екип на ЦСМП – Чирпан в УМБАЛ “Професор д-р Ст. Киркович“, гр. Стара Загора, където е настанена за лечение, с опасност за живота.  Водачът е тестван за употреба на алкохол с техническо средство, като резултатът е отрицателен. В РУ – Чирпан е образувано досъдебно производство.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram