Полицейска хроника за изминалото денонощие

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора, е регистрирано едно престъпление. Настъпили са две ПТП.

По-характерни престъпления:

На 27.05.2017 г. е получено съобщение от 39 годишен мъж, че за периода от 26.05.2017 г. до 27.05.2017 г., неизвестен извършител, след отключване на л.а. „Пежо“, който е бил паркиран в гр. Стара Загора, на ул. „Екзарх Антим“, е извършил кражба на два броя слънчеви очила, сак с 4 ракети за бадминтон и рекламни материали. Във Второ РУ – Стара Загора е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.195 от НК.

Пътнотранспортни произшествия

На 27.05.2017 г., около 17:15 г., в гр. Чирпан, по ул.“ Г. С. Раковски“, в посока изток, се е движил мотоциклет „Бенели“, собственост и управляван от неправоспособен 30 годишен мъж от гр. Чирпан. Водачът не спира на знак Б2 (стоп) и се блъска в л.а. „Форд Фокус“, управляван от 24 годишен мъж от гр. Чирпан, който се е движил с предимство по ул. „Септемврийци“. В следствие на удара водачът на мотоциклета е получил фрактура на черепа. Откаран е в УМБАЛ – Стара Загора, където е отказал лечение, а 29 годишна жена, която се е возила на мотоциклета, е обслужена в ЦСМП – Чирпан и е освободена. Причинени са материални щети на лекия автомобил. В РУ – Чирпан е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.343, ал.1, буква „а“, във връзка с чл.342, ал.1 от НК.

На 27.05.2017 г., около 14.40 ч., по път I-5, в посока север, се е движил т.а. „Волво“ с прикачено ремарке, управляван от 38 годишен водач от гр. Сливен. На км.224 водачът забелязал наличие на препятствие – предупредителен триъгълник, поставен на платното от водач на аварирало МПС. Поради движение с несъобразена скорост, товарният автомобил не успял да намали скоростта своевременно, преминал в лявата попътна лента за движение и се ударил в средната предпазна еластична ограда (мантинела). След удара в мантинелата настъпил и сблъсък между товарния автомобил и страничната лява част на преминаващ покрай него л.а. „Дачия Сандеро“, управляван от 31 годишен мъж от гр. София, който напуснал платното за движение и спрял в крайпътна канавка. Водачите са тествани за употреба на алкохол с техническо средство, като резултатът е отрицателен и за двамата. В сектор „Пътна полиция“, ОДМВР – Стара Загора, е образувано досъдебно производство по чл. 343, ал.1, буква „а“, вр. чл. 342, ал.1 от НК.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram