Полицейска хроника за изминалото денонощие

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора, е образувано едно бързо производство. Регистрирани са две престъпления.

Бързи производства

На 30.04.2017 г. в сектор „Пътна полиция“, ОДМВР – Стара Загора, е започнато бързо производство по чл.343б, ал.1 от НК срещу А. И., на 30 г., от гр. Стара Загора, затова че на същата дата, около 00:40 ч., в гр. Стара Загора, по ул.“Иван Вазов“, до стадион ,,Локомотив“, е управлявал собствения си л.а.“Фолксваген“ след употреба на алкохол с концентрация 2,70 промила, установено с техническо средство. Водачът е изгубил контрол над МПС и е реализирал ПТП, при което са счупени и изкривени 14 предпазни колчета. А. И. е задържан за срок до 24 часа в Първо РУ – Стара Загора.

По-характерни престъпления

На 29.04.2017 г. в РУ – Казанлък е получено съобщение за извършена кражба на магистрален кабел между ЖП гарите на с. Дъбово, общ. Мъглиж, и гр. Гурково. При посещение на място е установено, че до железен път, намиращ се на около 2 км. западно от гр. Николаево, чрез разкопаване е извършена кражба на 150 м. меден кабел, собственост на ДП „НКЖИ ССТ“, гр. Пловдив. В РУ – Казанлък е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.195 от НК.

На 29.04.2017 г. във Второ РУ – Стара Загора се е явил 39 годишен мъж от гр. Стара Загора, кв. „Казански“, който заявил, че в нощта на 28-ми срещу 29.04.2017 г. е извършена кражба на четирите гуми на управлявания от него лек автомобил „Рено Клио“. Във Второ РУ – Стара Загора е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.195 от НК

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram