Полицейска хроника за изминалото денонощие

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора, са образувани две бързи производства и е разкрито едно престъпление. Регистрирано е едно престъпление. Настъпило е едно пътнотранспортно произшествие с пострадал водач.

Бързи производства

На 28.04.2017 г., около 22.00 ч., в с. Ветрен, общ. Мъглиж, на ул. „Българско опълчение“, полицейски екип на Участък Мъглиж при РУ – Казанлък е спрял за проверка л.а „Опел Вектра“, управляван от Ш. И., на 45 г., от с. Ветрен. При извършената проверка същият е използвал неистински официален документ (испанско СУМПС). По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл. 316, във вр. с чл. 308, ал. 2 от НК, а  Ш. И. е задържан за срок до 24 ч. в РУ – Казанлък.

На 28.04.2017г., около 22.30 ч., на третокласен път №608 от гр. Казанлък за с. Бузовград, общ. Казанлък, полицейски екип на РУ – Казанлък е спрял мотопед  „Piaggio“ без регистрационна табела, управляван от неправоспособния Ж. П., на 22 г., от с. Розово. Образувано е бързо производство за престъпление по чл. 345 ал. 2 от НК, а Ж. П. е задържан за срок до 24 часа в РУ – Казанлък.

Разкрити престъпления

В бюлетин № 115 на ОДМВР – Стара Загора е отразено незаконно влизане в чуждо жилище на 24.04.2017 г. в с. Копринка, общ. Казанлък, за което в РУ – Казанлък е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.170, ал.2 от НК. В резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия и процесуално-следствени действия е установено, че извършител на деянието е А. И., на 71 г., от с. Копринка. Същият е задържан за срок до 24 ч.

По-характерни престъпления

На 28.04.17 г., около 04.00 ч., в ОДМВР – Стара Загора е постъпило съобщение, че неизвестено лице е повредило л.а „Москвич“, паркиран пред жилищна сграда на ул. „Иван Вазов“ в гр. Стара Загора. Извършен е оглед, при който е установено, че е счупено предното стъкло и са изкривени таванът и капакът на багажника на автомобила. В Първо РУ – Стара Загора е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.216 от НК.

Пътнотранспортни произшествия

На 28.04.2017 г., около 07,45 ч., по АМ „Тракия“, на км.201+400, в посока запад, се е движил влекач „Даф“ с румънска регистрация, с прикачено полуремарке, управляван от 31 годишен мъж, който застига и блъска движещия се пред него специализиран автомобил – автокран „Хидрост“, управляван от 63 годишен водач от гр. Стара Загора. В резултат на настъпилото ПТП са нанесени материални щети по МПС, а водачът на влекача е получил нараняване на вътрешни  органи. Настанен е за лечение в УМБАЛ „Проф. д-р Ст. Киркович“ – Стара Загора. Водачът на автокрана е тестван за употреба на алкохол с техническо средство, което е отчело 0.00 промила, а водачът на влекача не е тестван на място за употреба на алкохол поради здравословното му състояние. Взета му е кръвна проба за анализ. В сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Стара Загора е образувано досъдебно поизводство за престъпление по чл. 343, ал.1, б. „б“, въ вр. с чл. 342, ал. 1 от НК.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram