Полицейска хроника за изминалото денонощие

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора, са образувани две бързи производства. Регистрирани са  три  престъпления. Настъпило е едно пътнотранспортно произшествие с пострадал пешеходец.

Бързи производства:

На 24.03.2017 г. в гр. Казанлък, по бул.“Никола Петков“, в посока юг – север, се е движил л.а. „Фолксваген Пасат“, собственост и управляван от  Д. Н., на 39 г., от гр. Казанлък. На кръстовището с бул.“Княз Александър Батенберг“ автомобилът се удря в спрял на червен светофар л.а.“БМВ“, управляван от 55 годишен мъж от гр. Казанлък. Тъй като настъпилото ПТП е леко, водачите откарват автомобилите до офиса на застрахователно дружество в гр. Казанлък за попълване на двустранни протоколи. На място служител на застрахователното дружество вижда, че Д. Н. е  видимо неадекватен и му заявява, че ще се обади на телефон 112, при което той се качва в автомобила си и си тръгва, като при потеглянето удря паркиран л.а. „Тойота“. В последствие водачът е установен от екип на група „Пътен контрол“ при РУ – Казанлък. Тестван е за употреба на алкохол с техническо средство, което е отчело 3.00 промила алкохол в издишания въздух. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.343б от НК, а Д. Н. е задържан за срок до 24 часа в РУ – Казанлък.

На 24.03.2017 г. в Първо РУ – Стара Загора е започнато бързо производство по чл.343б, aл.3 от НК срещу Е. И., на 23 г., от гр. Стара Загора, затова че на 24.03.2017 г., около 10:20 ч., в гр. Стара Загора, на ул.“Отец Паисий“, е управлявал л.а „Фолксваген Венто“ след употреба на наркотично вещество – амфетамин, установено с техническо средство. Водачът е задържан за срок до 24 часа.

По-характерни престъпления:

На 24.03.2017 г. в ОДМВР – Стара Загора е получено съобщение, затова че неизвестен извършител, чрез счупване на стъклото на входна врата, е проникнал в хранителен магазин в с. Плоска могила, общ. Стара Загора, и е отнел сумата от около 150 лв., неустановено към момента количество хранителни продукти и цигари. В Първо РУ – Стара Загора е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 195 от НК.

На 24.03.2017 г., в ОДМВР – Стара е получено съобщение от 42 годишен мъж, затова че неизвестен извършител е отнел личния му л.а. „Фолксваген Пасат“, който е бил паркиран пред къща в с. Плоска могила, общ. Стара Загора. Автомобилът е открит на около 500 метра от къщата, изоставен в канал за вода. В Първо РУ – Стара Загора е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 346 от НК.

На 24.03.2017 г. в РУ – Гълъбово е получено съобщение, че за времето от 19.00 ч. на 23.03.2017 г. до 08.00 ч. на 24.03.2017 г., неизвестен извършител е проникнал в къща, намираща се в гр. Гълъбово, кв.“Митьо Станев“, и е отнел телевизор. Извършен е оглед на местопроизшествието. В РУ – Гълъбово е образувано досъдебно производство.

Пътнотранспортни произшествия:       

На 24.03.2017 г., около 16.10 ч., в гр. Стара Загора, по ул. „Цар Иван Шишман“, се е движил велосипед „РАМ“, управляван от О. Д., на 20 г., от гр. Стара Загора. Южно от кръстовището с ул. „Св. Княз Борис“ водачът е блъснал с предната част на велосипеда пресичаща пътното платно на ул. „Цар Иван Шишман“ пешеходка на 67 години, при което същата е получила травматични увреждания. Настанена е за лечение в УМБАЛ – Стара Загора с фрактура на основата на черепа, спукване на тъпанчето на дясното ухо и мозъчно сътресение, без опасност за живота. Образувано е досъдебно производство.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram