Полицейската школа в Казанлък ще работи и през 2014

Полицейската школа в Казанлък ще работи и през 2014-та година. Това официално заяви народният представител от БСП Атанас Пъдев в отговор на изявление на депутата от ГЕРБ Пламен Йорданов , който преди седмица обяви, че в бюджета за 2014 г. не са предвидени пари за школата на МВР в Казанлък и това на практика означавало, че тя ще бъде закрита.

Атанас Пъдев потвърди, че няма решение школата да бъде закрита и тя категорично ще продължи да работи и след 1-ви януари 2014-та година. Пъдев е член на Комисията по отбрана и на комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в Парламента.

Преди близо два месеца гражданите на Казанлък се обявиха против затварянето на полицейската школа и превръщането й в лагер за бежанци, като за тази опасност пръв алармира тъкмо Атанас Пъдев.На фона на такава обществена подкрепа към школата е неморално да се правят прибързани коментари и изявления, като този на Пламен Йорданов и да се насажда напрежение по темата за полицейската школа, както и сред нейните служители, допълни още Пъдев.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram