Повече пожари с щети през 2021 г. в областта

На по-малко произшествия през 2021 година в сравнение с предходната 2020 година са реагирали огнеборците от област Стара Загора. Това съобщи за Радио Стара Загора ст. комисар Стоян Колев, директор на РД ПБЗН – Стара Загора. От началото на годината те са 2701, което спрямо 2020 година е със 17% по-малко. Пожарите със загуби обаче са повече – 326. Загинали в пожари през изминалата година са 7, пострадалите са 9. Спасените човешки животи са десетки. Комисар Стоян Колев обобщи и кои са били най-честите сигнали, на които пожарникарите са реагирали.

“ Лятото бяха повече запалени пасища и ниви. След това зачестиха битовите инциденти и пожари. Някои от тях бяха много сложни за реакция.  Стара Загора е и единствената област, на територията, на която има две магистрали. Пожарникарите са реагирали и на доста сигнали за ПТП-та. Най голямата натовареност на огнеборците през изминалата година беше участието им в потушаването на големите пожари в цяла България“. 

Комисар Стоян Колев коментира още, че празниците са преминали спокойно, а новата 2022 година е започнала без сериозни произшествия. 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram