Повдигат обвинение на кмета на Павел баня Станимир Радевски за престъпление по служба

„До края на март ще внеса нов обвинителен акт срещу кмета на община Павел баня Станимир Радевски. Обвинението ще бъде отново по член 282 от НК за престъпление по служба“. Това съобщи зам. окръжният прокурор на Стара Загора Нейка Тенева . Тя припомни, че срещу градоначалника на курортното градче имаше повдигнати общо три обвинения преди време, свързани с начина, по който е бил стопанисван граският плаж и заведението към него.

Станимир Радевски бе задържан на 8 февруари 2013 г. заедно с бизнесмена Теньо Паунов, вече покойник. Първоначално срещу кмета бе повдигнато обвинение по чл. 203 и 282 от Наказателния кодекс.

Според разследващите той ощетил общината с над 803 000 лв., като в периода от 2 август 2004 г. до 10 ноември 2008 г. прехвърлил на Паунов 5 урегулирани поземлени имота, заедно с прилежащите към тях сгради и съоръжения, представляващи плажен и увеселителен комплекс в Павел баня, без да има решение на Общинския съвет за това.

Основанието са два иска, които бизнесменът завел срещу Общината за неплатени подобрения по обекта.

След 72-часово задържане Радевски бе освободен срещу парична гаранция от 10 000 лева. След ареста той заяви, че не е виновен и че е действал въз основа на решение на Общинския съвет.

Заради висящото съдебно производство през есента на м.г. от ГЕРБ се отказаха да го подкрепят и издигнаха свой кандидат за кмет. В крайна сметка след оспорван балотаж и само 39 гласа в негова полза Радевски стана кмет за четвърти мандат.

Броени дни след болатажа, на 16 ноември 2015 г. кметът със служебната си кола прегази и уби на място мъж по пътя от Павел баня за близкото село Дунавци.

До момента, вече четвърти месец досъдебното производство по случая се води срещу неизвестен извършител и срещу виновния шофьор не е повдигнато обвинение.

Христо Христов – Монитор

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram