Пламен Караджов: Хазна не се пълни с глоби, а с работещ бизнес

В хода на предизборната кампания попаднах на гръмки хвалби и обещания на един млад кандидат за общ. съветник за „променената туристическа визия на Казанлък……. И как щели да продължат в същия дух” Няма да влизам в формалности за името на младия  човек, млад е, прощаваме му разминаването на твърденията и действителността, да но е служител на един от най-богатите на културно-историческо наследство институт ИМ „Искра”.

Долината на розите е едно уникално място в исторически и географски план. В последните 10-15 години се правиха плахи опити за създаване на обща стратегия за развитие на туристическия бизнес, въпреки уникалните археологически открития местната управа не съумява да развие и дори да спомогне туристическия и развлекателен бизнес. Даже последните 4 години общинската управа доказа, че не само е не способна да промотира историческите обекти, но и да ги стопанисва!

 

Д-р Зарев: Спуканият покрив на Тракийската гробници може да ни направи за смях пред света!

Д-р Зарев: Спуканият покрив на Тракийската гробници може да ни направи за смях пред света!

Гробницата на Севт III пропадна, затвориха я временно

http://light.standartnews.com/biznes-turizum/grobnitsata_na_sevt_iii_propadna_zatvoriha_ya_vremenno-277504.html?utm_source=flip.bg

Все пак това е културно наследство от преди 25 века!! На фона на твърденията в предизборния отчет за спечелени милиони левове проекти, но нещо невидими за невъоръжено око.

Не един път съм потъвал в земята от срам като домакин тръгнал да показва безценното тракийско наследство  като се оказва, че гробниците са затворени или тяхното посещение се осъществява след заявка седмица преди това. Опита за създаване на Фестивал на розата с продължителност от календарен месец се провали. Нито се увеличи притока на туристи, нито се запълни културната програма което аз лично отдавам на некомпетентността на общинската политика в ресор Култура.

На туристите трябва да се предложи продукт който да ги накара да останат поне 2 дни в града за да може вечерта да раздвижат приходите на заведения, ресторанти и хотели. А не както до момента, пристигат рейсовете от морските курорти за няколко часа посещение на Тракийската гробница  в парк Тюлбето и заминават, единствени закачат сергийките за сувенири. Отминалия мандат малкия и среден бизнес беше превърнат в обект на постоянен рекет от общинските служби. То не беше искане на пари за новогодишни украси, за спонсорство за Празника на розата, за Чудомирови празници. На общинските служители беше сложен таргет за писане на актове, беше им заложено 300 хил. приход от актове и глоби и те се превръщаха в едни бирници. Беше вдигната таксата на кв. м. външна площ събирана даже и декември. Много грешна политика, хазна не се пълни с глоби, а с работещ бизнес. Диалог и взаимодействие между бизнес и община нямаше, е сега по край избори само обещания за  светли бъднини.

Да не говорим за строителните фирми които не бяха допускани нито до една обществена поръчка за ремонт и строителство, всичко беше запазено за ДЕВНЯ ТРЕЙД.  Управлението  трябва да претърпи огромна промяна, независимо дали ще спечели стария кмет или ново лице, а доколко старото управление може да предложи нещо ново е сложно да се предвиди.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram