Писателката Ами Тола гостува в Павел баня 

Младата писателка Ева Иванова, чиито псевдоним е Ами Тола, гостува в Павел баня, където се срещна с ученици от двете средни училища и жители на града. Писателката даде примери, че света не свършва с телефоните, таблетите и компютрите, а във всичко останало, което ни заобикаля. Авторката обясни на младежите, че трябва да контактуват помежду си, да се гледат в очите, защото очите са онези прозорци, които ще им покажат нови хоризонти, ще ги отведат далеч и ще им помогнат да създадат нови познанства и приятелства. Така ще усетят и видят колко пъстър и многолик е светът. Творческата среща, която се състоя в НЧ “Напред – 1903”, се оказа изключително интересна за младите хора.

Ева Иванова – Ами Тола е родена в град Казанлък. През 2011 г. завършва бакалавър “Връзки с обществеността”, а през 2014 г. – магистратура по “Креативна комуникация” към СУ “Св. Климент Охридски” с отличие.

Писателката е автор на романа “Заблудения завоевател”, който е издаден през 2010 г., на наръчника за фрийлансъри – „Гледай си работата”, както и на сборник с пиеси “Катарзис I”, съдържащ пиесите – “Вагон”, “Добро утро, мой малък ад!”, “Долу-Горе”. Ами Тола е автор и на пиеси за деца в рими по Шарл Перо “Моя Пепеляшке”, “Котаракът в чизми” и “Червената шапчица”.📚

Ева Иванова е и преводачът (от български на английски език) на туристическия каталог на Община Павел баня, който бе отпечатан специално за Международното туристическо изложение, провело се през февруари т.г. в столицата. 

Гостуването на Ами Тола в Павел баня е част от инициативите в рамките на тазгодишните Чдомирови празници и е плод на съвместната дейност на читалище „Напред – 1903 г.“ – гр. Павел баня, и Литературно-художествен музей „Чудомир“  – гр. Казанлък.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram