Пилот на „Казанлък Моторспорт“ стартира утре на писта Дракон

Пилотите на „Казанлък Моторспорт“ Стефан Панчугов и Милен Узунов се завърнаха от шестдневното снежно заточение на Високопланинската спортна база Белмекен. 40 български автомобилни състезатели участваха в  първи планиран лагер преди сезона. Снежните преспи изнанадоха пилотите, от които пристигаха изобилие  снимки по социалните мрежи. За щастие, пребиваването на високо в планината е преминало без големи премеждия.

Аварийната ситуация от последните дни е дала възможност на пилотите да обсъдят и някои от проблемите, пред които е изправена федерацията по автомобилен спорт, и в частност клубовете, макар че неяснотите около провеждането на голяма част от мероприятията да остават и към днешна дата.

 След едноседмично отлагане, заради снежните виелици и бедственото положение в страната, седмият шампионат на тайм-атак стартира с два последователни кръга този уикенд на пистата край пловдивското село Калояново и в него пилот на „Казанлък Моторспорт“ ще открие сезона за своите с появата си тук. Това е младата надежда на клуба Симеон Симеонов, с  автомобил „Хонда Сивик“.

Тази събота и неделя 70 коли ще превземат комплекса „Дракон“, за да открият сезона на скоростните първенства за 2015 г.

На 22 март следва неофициален старт за пилотите – рали спринт“ Твърдица,“ а на 4 и 5 април в Шумен започва планинското първенство.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram