Пианистите на Елена Юлиянова отново позлатени

13 награди от които  5 -първи, 1 – втора, 6 – Специални и Голяма награда «VIVAPIANO JUNIOR» спечелили възпитанници на ШИ «Емануил Манолов» при НЧ «Искра-1860» от класа по пиано на Елена Юлиянова на Международен конкурс за пианисти-непрофесионалисти «Вивапиано» в София. Четвъртото издание на този музикален форум събра на своите сцени в Концертен комплекс «България» около 100 талантливи млади пианисти от България, Турция, Швейцария, Румъния, Швеция, Германия, Македония, Литва. Конкурсните изпълнения на участниците бяха оценявани от 6-членно международно жюри от България, Русия, Австрия, Швейцария, Турция и Албания.

По традиция в конкурсната надпревара се включили изявени казанлъшки пианисти от класа на Елена Юлиянова: Ани Тенева, Хелена Калайджиева, Адриана Узунова, Виктор Владков, Златомир Трифонов и Александра Бошнакова и общо спечелили 13 награди.

Първи награди  в трета възрастова група спечелили 9-годишните очарователните и изключително талантливи пианистки Ани Тенева и Хелена Калайджиева. Първа награда в четвърта възрастова група, в трудна конкуренция с много силни участници, завоюва Виктор Владков, който с това забележително постижение не само доказа за пореден път високата си класа, но  в крайната класация, по точките, присъдени от жюрито, изпревари своя конкурент във възрастова група, Хасан Игнатов. С втора награда в тази възрастова група жюрито отличи конкурсното изпълнение на петокласничка от СОУ «Екзарх Антим І» Адриана Узунова.

Първа награда за отлично музикално и, невероятно виртуозно изпълнение, на конкурсната сцена в шеста възрастова група беше присъдена на талантливия млад пианист, 14-годишният възпитанник на ШИ «Емануил Манолов» и ученик в музикална паралелка в СОУ «Екзарх Антим І» Златомир Трифонов. И в най-трудна конкурентна ситуация в седма-а възрастова група на конкурса «Вивапиано», с блестящото изпълнение на конкурсната си програма, Първа награда спечели изявена млада казанлъшка пианистка Александра Бошнакова.

Много вълнуващ момент на този конкурс – е връчване на Специалните награди за изключителни постижения и Големите награди. Изключителен успех за учениците на г-жа Юлиянова са 6 спечелени Специални награди и Голяма награда «VIVAPIANO JUNIOR” .

Специална награда «Иван Торчанов» беше присъдена на Златомир Трифонов. С три специални награди беше отличена Ани Тенева: «Марин Големинов», «Корин Валкер» – член ва международното жюри от Швейцария и «Владимир Вовченко» – член на международното жюри от Русия. Ани тенева получи и специална покана за участие в Международен конкурс в Москва.

Две Специални награди международното жюри присъди на невероятно талантлив възпитанник на ШИ «Емануил Манолов» 11-годишен пианист Виктор Владков. Наградите бяха на членове на международното жюри Владимир Вовченко-Русия и Корин Голямата награда на конкурса «Вивапиано» – «VIVAPIANO JUNIOR».

Всички казанлъшки пианисти – носители на първите награди с голям успех се представили на заключителния гала-концерт на победителите в Голяма концертна зала „България”.

Със специална грамота за високия професионализъм, грижата за възпитанието на младите пианисти и издигането на нивото на българската музикална култура беше наградена и клавирен педагог Елена Юлиянова.

И още един забележителен успех в тези, изпълнени с много вълнуващи и красиви мигове за казанлъшките таланти, дни. Специални поздравления и едно голямо „Браво!” още веднъж, получава Виктор Владков, защото в този труден маратон през няколко конкурсните дни той не само постигна изключителен успех на конкурса „Вивапиано”, но и блестящо се представи  на един от много трудни междунородни конкурси  за инсктрументалисти, композитори и камерни ансамбли „Музиката и земята” в София. В конкуренция с отлични изпълнители от цял свят, в една възрастова група до 35 години, 11-годишен прекрасен казанлъшки талант Виктор Владков спечели Специална награда за „Музикално изпълнение”.

 

 

 

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram